Új hozzászólás Aktív témák

  • ---Lasali---

    Közösségépítő

    Sziasztok!

    Van nálam egy G27 kölcsönbe, már a nyár óta, lehet meg is veszem a sráctól.
    Szétszedtem már a váltót is, nem teljesen, szóval a mechanikát nem szedtem szét, csak kitörölgettem belőle a gyári zsírt mert elég sok volt már benne a kopás, kitisztítottam, majd újra kentem.
    A pedálokat is szétkaptam, azokat teljesen.. ott oltári mennyiségű dzsuva volt már.. szilikonnal újra kentem minden forgáspontot, fogaskereket.
    A kormányt is szétkaptam, de ott csapágyak vannak, az elég bíztató, bár golyó nem sok van bennük, legalábbis az elsőben 3 centinként van kb egy golyó, kipattintottam a tömítést.
    Hátul a megakasztó fogaslécezetet is kitisztítottam, megkentem újra, bár nem volt igazán retkes.
    Magát az áttétel házat is szétkaptam, abban alig volt kenés, szinte semmi, a nagy műanyag fogaskeréknél. Azt körbe teli nyomtam szilikonnal. Van egyébként 2mm holtjáték a kormányon, nem tudom gyárilag ez mekkora lehetett.
    Ezt látom a leggyengébb pontjának, műanyag fogaskerék, igaz nagy, de picike réz fogaskerekek koptatják a motorok által. Valamint ugye azt hiszem a bal motor határozza meg a pozíciót is, tehát ha az áttételezése kopik a force feedback nak, azzal nő az érzékelő holtjátéka is..

    Sikerült már valakinek kivégeznie ilyen kormányt?
    Mik a tapasztalatok? Mi megy tönkre benne? Lehet hozzá kapni alkatrészt valahol?
    Egyéb ötletek élettartam növelésre?

    Előre is köszönöm a segítséget.
    Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák