Új hozzászólás Aktív témák

  • megema

    őstag

    Sziasztok!

    Nagyon tetszik az rMBP (friss, 13") pár apróság ellenére is.

    A WiFi-vel még mindig küzdök. Eddig hosszabb altatás utáni ébresztéskor úgy tűnt, mintha csatlakozna, csak nem volt hálózat. Tegnap csináltam az Automatikus mellé egy új hálózati helyet, ahol letiltottam mindent a WiFi-n kívül. Ma reggel viszont nem is találta meg az elsődleges WiFi-t (5 GHz), de ha jól emlékszem bejelentkezés után a másodlagosra (2.4GHz) csatlakozott. Most megcsináltam az itt javasoltakat, illetve a routeren is állítottam egy kicsit. Kíváncsi leszek holnap mit szól. Rövid altatás után továbbra sincs semmi gond, és persze újraindítás/ki-bekapcsolás esetén se. Logok alapján kétszer ébresztette fel magát éjjel, és a második alkalommal már nem tudott kapcsolódni.

    Ti nem tapasztaltok ilyet?

    A másik, ami kicsit zavaró, hogy a böngészők (Safari, Chrome) gyakran belaggolnak görgetéskor (főleg Facebook-on durva), illetve néha a teljes képernyős alkalmazások közötti váltásnál (3 ujjas swipe) is van egy kis akadása az animáció végén. Ez normális? Még az Iris se kellően erős ekkora felbontáshoz?

    A billentyűzet nekem nem tűnik kellően masszívnak. Egy kicsit gagyi hatást kelt, de lehet csak én érzem így. Funkcionálisan rendben van, de az extra karakterek kiosztását még Windows után erősen szoknom kell. Jól el van dugva egy-egy. A külön Home, End, Page Up, Page Down, Delete gombok hiánya is zavaró, sokat használom ezeket.

    Az akku kiváló, csak dícsérni tudom. Alacsonyabb fényerővel kimegy a világból. A kijelző, az összeszerelési minőség, a hangszórók, és minden egyéb nagyon korrekt.

    Az OS X is tetszik, csak ne lenne ez a WiFi, illetve SMB gond. Utóbbit ha minden igaz (kopp-kopp-kopp) megoldottam.

    Esetleg tudtok valami képnézegetőt ajánlani, amiben lehet jobbra-balra léptetni? A kijelölés + space nem jó, mivel teljes képernyőn nem működik a léptetés, illetve ikon mappanézet esetén a sor végén le-fel is kell léptetni, az meg nem sorfolytonos... Tulajdonképpen egy az egyben a Windows 8 képnézegetőjére lenne szükségem. Szerkesztést nem fontos tudnia, de ártani nem árt. A Xee-ről olvastam, de anno nem voltak rendben a színei madgie szerint.

    iTunes Windows-ról való költöztetésével foglalkozott már valaki? Olvastam a Költöztető asszistensről, de nem tudom, hogy megfelelő lenne-e az én esetemben. iPhone és iPad is volt kötve a Windows-os gépre, egy-egy szoftverfrissítés erejéig, illetve az iPhone-ra zene pakolásához. A Library-ba csak a kellő zenék vannak behúzva és az egész van az iPhone-ra szinkronizálva. A konkrét zenefájlok viszont nem a gépen, hanem hálózati meghajtón vannak, amit az MBP-hez is használok. Mit kéne csinálnom, hogy zökkenőmentesen átköltöztethessem a zenék iPhone-ra szinkronizálását a PC-ről a MBP-ra? Az iPad nem érdekes.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák