Új hozzászólás Aktív témák

  • Czo

    őstag

    válasz h_eduka #39450 üzenetére

    Inkabb aruld el, hogy mit toltottel le :D az a legegyszerubb. Ez csak a layout, e kore szerintem kellene maga a bundle. Nincds ott/abban mas?

  • tlac

    nagyúr

    válasz h_eduka #39450 üzenetére

    annak elvileg így működnie kellene
    (bár amúgy ha azt a mappát használod, ott be kellene állítani a jogosultságokat is)

    szerintem kezdjük elölről, töröld le azt a fájlt
    inkább tedd fel ezt a saját mappád alá, nyisd meg a dmg-t és olvasd el az infót
    [link]

  • h_eduka

    tag

    válasz tlac #39453 üzenetére

    Működik minden, köszönöm szépen a kitartó segítséget neked is és Czo neked is.

  • UX

    junior tag

    válasz Skynet258 #39386 üzenetére

    "ez a rendszer k*rva jó""

    Szerintem f.s
    Már lassan 1 éve nem használom a minit. Csak úgy hemzseg a hibáktól.
    Az egyik vektoros alkalmazáshoz elég gyakran jön frissítés. Ilyenkor másik íróasztalra dobja a mac. Ha újraindítok az íróasztalok összekeverednek.
    A beállítások pofátlanul zaklat szinte minden nap valamivel, ha rákattintok, másik íróasztalra bepofátlankodik.
    Arra sem jöttem rá normál egérrel hogyan hívom elő az íróasztalt. Erre még nem szántam sok időt. Mert ehhez a rendszerhez aztán kell idő. Meg idegrendszer.
    Magic mouse-t használok minin, azzal elő tudom csalogatni.
    A minap adtam a rendszernek egy esélyt egy jobb egérrel, de pár perc után ismét falhoz csaptam volna a minit.
    Az egér király LENNE, mert egy fokon élvezet használni, de rohadt pontatlan, és hangos.
    Mindegy, maradjunk a rendszernél.
    A legnagyobb probléma a finder, ami egy ótvar sz.r.
    Felhőben tárolok különböző típusú fájlokat. Ügyfélmappában van kép, excel, pdf, 3d fájl, stb. Így a legátláthatóbb rendezni a munkáimat.
    Csak hogy ha a finderben megnyitok valamit, egy képet vagy egy PDF-et, akkor az a kőkorszaki megtekitővel nyílik meg, például nem lehet lapozni a fotók között, nem zoomol a pdf-ben, és hasonló nyalánkságok. A support azt mondta, ez a onedrive hiányossága. Aztán a minap rájöttem - mert felmerült hogy átköltözök icloudra - hogy icloudon még szarabb a helyzet. Az kezelését ugyanúgy a megtekintő végzi.
    Ráadásul, nem tudom eltávolítani az applikációk mappáit, vagy legalább egy mappába rendezni, ott kell nézegetnem, a sok mappát mikor megnyitom az icloudot.
    Nagy zűrzavar van a fejekben, az apple házatáján. Legalább egy mappába rendeznék az applikációk mappáit.

    Egy PDF-be sem tudok csak úgy simán belenagyítani. Biztos ehhez is valami kiegészítő szoftver kell. Mintha ez akkora nagy dolog lenne.
    A fotók alkalmazásban sem tudom hogyan kell nagyítani csúszka nélkül.
    Csúszkával meg rémálom lassú. Itt minden úgy működik mintha jobb lábbal vakarnám a bal fülemet. Lassú és körülményes. Cserébe tűéles a felbontás.
    De ez a rendszer így inkább hasonlít egy üresfejű, ám tökéletes testű csajra.
    Hol marad a belbecs?

    A teljes nézet sem valami egyszerű billentyű kombináció. Írták itt a srácok, de elfelejtettem. Ez a fórum nagy segítságedre lesz. Szükséged lesz rá. Ez nem windows.
    Androidot nem ismerem, ios-t, már sok éve használok. Ha negyedannyira jó lenne ez a rendszer mint az ios, akkor lehet nem kellene eladnom a gépet.

    A safari hónapok óta le van fagyva, és nem tér magához.
    Ezen a rendszeren nem olyan erős a kilépésre kényszerítés mint windowson a ctr+alt+del. Halottnak a csók.

    Nem tudom itt ki hogyan rendezi a fájljait, és mivel tekinti meg őket, de ez a rendszer így hulladék.
    Kaptam javaslatokat, PicArrange és hasonlók, de nem jött be, és most például meg sem nyitja a képeket. Ami windowsban alapértelmezett, itt rémálom.
    Azon a rendszeren rákkattintok egy fájlra, megnyitom, nagyítom, ide-oda rakosgatom, mit írjak még, mindent tud.
    Hogy miért vagyok még itt akkor? Magam sem tudom. Talán választ keresek a kérdéseimre. Miért van ezért a rendszerért mindenki odáig meg vissza?
    Illetve arra a kérdésre, hogy tényleg ennyire mellé lőttem?
    Itt van az orrom előtt a megoldás, csak nem látom?
    Ennyire eltérőek az igényeink?
    Egyáltalán mitől jó egy rendszer?
    Nem mindenkinek a gyors és hatékony kezelés az egyik legfontosabb?

    Amiről te írsz, az is csak a kinézet.

  • Czo

    őstag

    válasz UX #39455 üzenetére

    Csak nehanyra reagalok:

    - Nincs bekapcsolva nalad az "Automatically rearrange Spaces based on most recent use"? Ez megoldas lehet sok spacessel kapcsolatos problemara. Ugyonigy, tobb monitor eseten, a "Displays have separate spaces" segithet. Illetve, van meg egy opcio, ami meg a spacevaltas lesz, "When switching to an application, switch to a Space with open windows for the application", ami okozhat olyat, hogy ha megnyomod a Finder vagy a Safari ikonjat, akkor ahelyett, hogy nyitna egy ujat azon a Spacen, inkabb atlapoz egy masikra, ahol van neki ablaka, vagy velelmezhetoen volt a multban, vagy arra a spacera van rogiztve az alkalmazas.

    - Photosban, ha a csuszka nem "Fit"-re van allitva, akkor a cmd+scrollwheel (MM-en is) rendje es modja szerint zoomol. Ha ki akarod ugrasztani "Fit"-bol, akkor meg kell nyomni a "Z" betut. (view menuben a zoom).

    - Ha valamire nem jo a gyari beepitett szoftver, nyugodtan csereld le es allitsd at az alapertelmezett szoftvert, ezek utan nem fogja tobbet azzal megnyitni. Figyelem, itt az OSX kepes arra, hogy pl minden png-t a preview appal nyit, de egy adott filet a "kisjoskapista" appal. Tehat, ha a Fidner Get Info-ban atallitod az "open with..."-nel, akkor mindenkeppen meg kell nyomni, hogy change all, mert egyebkent, csak arra az 1 darab filera allitottad ezt at.

    - Nekem a fotoim a Photosban vannak, nem akarom oket Preview appal nezni, ha valami mellett van valami kep, vagy gyorsan keresek valamit, akkor pedig ott a QuickLook, ami spacera jon elo. Igy siman vegig tudod lapozni a filejaidat, hiszen tudsz kozbe mozogni a kurzorral. De tudom, itt meg az a baj, hogy a kurzor megall a sor vegen. Akkor jon jol az a kepesseg, hogy a QuickLook meg tudja mutatni a kijelolt tartalmat is, raadasul ilyenkor 1 dimenzios a lista, tehat jobbra/balra mozogsz benne. Azaz, ki kell jelolni mindent, es utana spacet nyomni. A Preview-t en egyebkent kb, csak pdf-re, meg esetei emailben kapott, projekthez tartozo kep/stb megnezesere hasznalom.

    - A preview, pont, ahogy a korabeli megtekinto szoftverek, a cmd+ es cmd- karakterekre nagyit. Regen a brozerek is igy tettek.

    - A desktop eleresere, en egerrel a hot cornereket hasznalom. Nalam igy, a jobbalso sarok - show desktop, jobb felso sarok az expose, bal felso sarok pedig a program windows. A bal also volt a spaces nezet, de a 10.7 kinyirta, 10.13-ig segitett a TotalSpaces, azota beke poraira.

    A nagyitos problemakra egyebkent, megoldas a trackpad sajnos. En pl anno, kimondottan a Fusion 360 miatt vettem egy magic trackpadet, mert az MBP trackpadjan tok jo volt a szoftver, de egerrel katasztrofa.

    En azert szeretem, mert gyors es hatekony a kezelese :) kb mindenre van shortcut, illetve, barmilyen menuponthoz egyszeru shortcutot gyartani. A Spaceket arra hasznalom, hogy az egymassal nem osszefuggo feladatokat/projekteket elvalasszam. Igy nincs bekapcsolva, hogy a rendszer managelje a spaceket, igy minden reboot utan megmarad mind a 6 darab ures space, mindig. Majd ezekre nyitogatom az appokat, Sokszor ugyonazt, tobb spacera is. Nincs bekapcsolva, hogy eltero space legyen a monitorokon, igy kulso monitorokkal, ha "spacet valtok", akkor az osszes valt egyszerre, mert igy tudom egyben kezelni a teret. Kb 8-10 eve elrontottak az All Window exposet, mert mostmar az osszes spacerol osszeszedi az ablakokat, ami ezt igy, egy kicsit kenyelmetlenne teszi (valasszam ki a 18-20 terminal ablakbol a megfelelot... koszi!). Regen volt 1-1 app, 1 adott spacera dedikalva, de errol 6-8 eve leszoktam (elotte, majd 10 evig volt az, hogy az 1-es space a generikus, a chat programok oda voltak rogzitve).

  • Syl

    nagyúr

    válasz UX #39455 üzenetére

    Én nem mondanám f*snak a macOS-t, csak ... Hát, van vele gond, ez igaz. :B

    Használatát szerintem masszívan a trackpad-re optimalizálták. Pl. a kép, pdf zoom simán megy vele. Persze ha extra igénye van az embernek akkor meg kell venni a BetterTouchTool-t.

    Finder: pfff.... Nekem olyan, mint régen Windowsban az Internet Explorer :B

    (#39456) Czo

    > When switching to an application, switch to a Space with open windows for the application

    Ez a kapcsoló olyan, mint windowsban az adatgyűjtést letiltó kapcsoló - teljesen hatástalan. Ha fejen állok is, cmd+tab váltásnál simán spaces-t vált.

    Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

  • CharlieDrop

    veterán

    válasz Syl #39457 üzenetére

    "Én nem mondanám f*snak a macOS-t, csak ... Hát, van vele gond, ez igaz."

    És valakinek fel sem tűnik, hogy van benne baj... nekem teljesen jól elvan, sanszos, hogy erre egy Wines gép is alkalmas lenne :D

    Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

  • Czo

    őstag

    válasz Syl #39457 üzenetére

    Nalam ez a kapcsolo pl. azert van bekapcsolva, mert ha kikapcsolom, tenyleg nem valt. Nem valtott 10.5-ben sem, es nem valt most, 13.x-ben sem.

    Most probaltam ki megint. Az egyik Spacen volt egy Safari, egy Mail, egy masikon a Messages (Apple), a harmadion pedig megnyitottam egy Finder ablakot. Ezutan, a Finderes spacen cmd+tab -ra, kivalasztva barmelyik masik alkalmazast, nem ment at, a masik Spacera. A menusavban latom, hogy atvaltott az appra, cmd+n -re, pl nyit is a Safari uj windowt, cmd+t -re viszont atvalt arra a Spacera, amin az utolso windowja volt.

    Ha nalad ez nem igy mukodik, akkor az ketto dologtol lehet. Vagy a szoftver, amire atvaltottal, az biralja ezt felul (nem hasznaltam az Adobe PhotoShopot 10.5-10.6 ota, de anno ott, ehhez masszivan ragaszkodott a szoftveruk), illetve lehet, hogy fenn van, valami mas szoftver, ami fut es kikenyszeriti a hibas mukodest.

  • Syl

    nagyúr

    válasz Czo #39459 üzenetére

    Két Apple belső szoftver között is vált, függetlenül a kapcsoló állásától. Évek óta ilyen. De mivel csak ritkán használom a spacest, nem érdekel a nyűgje. Ahogy azzal az idegesítő gyakorlattal is együtt tudok élni, hogy egyes appok, random a második kijelzőn nyílnak meg. Száz ilyen apró f***ságot tudnék leírni (ha napi szinten használnék windowst, akkor nyilván arról is)...

    Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

  • Czo

    őstag

    válasz Syl #39460 üzenetére

    Mi az a ketto szoftver, ami kozott valt neked (tenyleg erdekel)? A Safari es a Finder, az mezei UIKit app, a Messages appjuk az Catalyst, nekem ezek kozott jo. Nem kellene valtania! Ha tenyleg valt, akkor ez lehet, hogy egy bug.

    Az appnak ugyonazon a monitoron kellene megnyilnia, amin utoljara hasznaltad, spacen pedig, azon a spacen, ahol eppen vagy. Itt bekavarhat a seperate spaces opcio, mert akkor az se mind1, hogy az ablak megjelenese pillanataban, hol van az egered.

    Persze, az egyes appok, ha hulyen vannak megirva, bele tudnak szolni abba, hogy melyik megjeleniton, azon belul is milyen koordinatan jelenjen meg az ablakuk. De ha a fejleszto semmit nem csinal, akkor az ablaknak az utoljara hasznalt koordinatan kellene ujranyilnia, mert maga a winow manager ezt igy csinalja.

    Meg kene nezni ezeket a bugokat, majd szepen reportolni mindent a megfelelo helyre.

  • vadkörte

    addikt

    Bocs srácok, de ez k***a hosszú lesz.

    Kb. 2000. óta, akárhonnan nézzük több mint 20 éve, foglalkozok valamilyen(!) - elsősorban felhasználói - szinten informatikával, kb. 2004. óta van saját gépem. A DOS 6.xx, majd a Win3.0-tól a Win10-ig lényegében az összes Windows használtam. Pár éve linux-ozok is, 2023. február óta van Mac-em.
    Ilyen háttérrel azt mondanám, hogy a MacOS minden csak nem tökéletes, de azért a foshalomtól nagyon messze van. Amíg nem linux-oztam addig alapvetően kezelni sem voltam képes a korabeli MacOS-t, annyira idegen volt röptében áttérve Win-ről.

    #39455 UX
    "A beállítások pofátlanul zaklat szinte minden nap valamivel, ha rákattintok, másik íróasztalra bepofátlankodik."
    :F Nálam csak akkor "szól" ha frissítés jön, illetve ha engedélyköteles műveletre figyelmeztet.

    "A legnagyobb probléma a finder, ami egy ótvar sz.r."
    Hát nem egy Total Commander Ultima Prime de messze nem használhatatlan, az Intézőtől sokkal kezesebb. A Finder teljes mértékben kielégíti az állománykezeléssel kapcsolatos igényeim (lehet megalkuvó vagyok) de azért van egy Double Commander-em.

    "...a kőkorszaki megtekitővel nyílik meg, például nem lehet lapozni a fotók között..."
    Cmd+A + Space -> indexképes megjelenítés majd kinagyítva lapozható. A Megtekintő számomra egy hasznos app, tökéletes ha csak bele akarok nézni valamibe pl. egy pdf-be ellenőrzés miatt. Pont elég és nem kell indítani az pdf olvasót. Böngészős képnézegetőnek XnView MP-t használok.

    "Ráadásul, nem tudom eltávolítani az applikációk mappáit, vagy legalább egy mappába rendezni, ott kell nézegetnem, a sok mappát mikor megnyitom az icloudot."
    Applikációkat miért iCloud-ba akarsz telepíteni?

    "Legalább egy mappába rendeznék az applikációk mappáit."
    Nem erre szolgál véletlenül az Alkalmazások mappa?

    "A safari hónapok óta le van fagyva, és nem tér magához."
    Ez valami lokális hiba lehet, mivel nálam a Safari tökéletesen működik. Az ok, hogy mégis Firefox-ot használok az, hogy a Safari nem érhető el Manjaro, Windows és Android rendszereken, ellenben a FF-szal, így minden általam használt rendszeren tudom használni és a FF fiókkal a könyvjelzőket és az előzményeket is látom.

    "Ezen a rendszeren nem olyan erős a kilépésre kényszerítés mint windowson a ctr+alt+del."
    Alklamazások/Segédprogramok/Tevékenység kezelő. Megkeresed a beragadt appot és bezárod.

    "Nem tudom itt ki hogyan rendezi a fájljait, és mivel tekinti meg őket, de ez a rendszer így hulladék."
    A beépített SSD-n tartom a futó munkáim a Dokumentumokon belül egy _PROJEKTEK nevű almappában. Illetve még a Letöltést használom, de csak ideiglenesen. Minden más egy külső két lemezes meghajtóban, 2x1TB SSD-n van a Win Xp óta változatlan mappastruktúrában
    Az egyik SSD-m egy DATA nevű partíción a DOWNLOADS, és a Dokumentumok mappa (benne DOC(X), XLS(X), PPT(X), PDF, stb... mappákkal, a mappa neveknek megfelelő állományokkal) és a MEDIA nevű mappa (zenék).
    Ugyanezen a lemezen egy másik PROOF_PHOTOS nevű partíción vannak a nyers - NEF, ARW - képem 2006-ig visszamenőleg, géptípusok szerint mappázva, azon belül év/év-hónap-nap almappákban. Az SSD-n természetesen vannak még egyéb mappák is.
    A másik SSD-n egy CONVERTED_PHOTOS nevű partíción vannak a kidolgozott képeim, ~2009-ig visszamenőleg, géptípusok szerint mappázva, azon belül év/év-nó-nap almappákban. A különféle pályázatokhoz kapcsolódó képválogatások anyaga (sajnos ez több GB-nyi duplikátum, majd ha megunom nézegetni, kukázom)
    Valamint itt vannak a már nem aktív, de még friss kiadványszerkesztések projektek mappái is. (kéziratok, illusztrációk, projekt állományok, stb...) Ide kerülnek a már nem futó de még friss munkák anyaga a belső SSD-ről, majd ha már lezáródnak akkor egy külső lemezre archiválom őket.
    Ugyanezzel a struktúrával bizonyos időközönként 2db 3,5"-os lemezre archiválom a dolgaim.

    Megtekintésre a Finder-t, a Megtekintőt, vaamint az adott fájltípusnak megfelelő programot használom.

    "Ami windowsban alapértelmezett, itt rémálom."
    A MacOS nem Windows, ne is akként gondol rá, mert csak a káosz lesz egyre nagyobb a fejedben. Én pl. elvagyok egy desktop-on, el nem tudnám képzelni, hogy több asztalt használjak.

    "Miért van ezért a rendszerért mindenki odáig meg vissza?"
    Néha a falnak tudnék menni tőle, de mivel az ÉN felhasználási módomon - tartalomfogyasztás, képszerkesztés (RAW kidolgozás, szerkesztés, retus, digitális restaurálás) kiadványszerkesztés (szórólapok, plakátok, kiállítási installációk, könyvek) kezes és kézreálló, ezért megszerettem. Pedig mindent elkövettem, hogy ne kerüljek közel Apple termékhez (egyszer vettem egy iPod nano-t, szerintem itt kaphatott el a sötét oldal :DDD)

    Üdv. V. Körte

  • titi12

    tag

    válasz vadkörte #39462 üzenetére

    – (2000-ben DOS meg Win 3? Valamit elírhattál!) :)
    – Cmd+Opt+Esc –> Force Quit

    Engem elsősorban a használt alkalmazások érdekelnek, a rendszer szinte mellékes… ha tehetném, 10.10-et használnék (vagy még régebbit), abban kevesebb volt a fícsörök helyetti bug :)

    [ Szerkesztve ]

  • vadkörte

    addikt

    válasz titi12 #39463 üzenetére

    Nem írtam el. Az első és eddig egyetlen munkahelyemen az első PC-m egy ezer éves, darabokból összelomizott 386DX4 volt 14"-os monokróm monitorral, ezen futott a Win3.0 Word 6.0-val, hálózat nélkül. A többi gép sem volt sokkal komolyabb - Intel Pentium 2 Celeron-ok - az adatmozgatás a korabeli "pendrive"-val - inkább pocketdrive - a 3,5"-os floppy-val történt. :D

    Üdv. V. Körte

  • Syl

    nagyúr

    válasz Czo #39461 üzenetére

    Most csak úgy találomra elindítottam Finder, Mail, Üzenetek, Kontaktok, Fotók, Jegyzetek, Naptár.
    Szétpakoltam őket külön-külön spaces-re, és annak ellenére, hogy a beállításokban ki van kapcsolva, bizony mindegyiknél átvált arra a spaces-re, ahol az alkalmazás ablaka meg van nyitva.

    A random másik monitoron megnyíló alkalmazást pedig úgy szokta eljátszani, hogy mind a dock, mind az egérmutató a fő monitoron van.

    Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

  • Syl

    nagyúr

    válasz vadkörte #39462 üzenetére

    > Hát nem egy Total Commander Ultima Prime

    :D
    Sok-sok éve, amikor intenzíven elkezdtem használni a mac-et (csak mert alkalmanként, rövidebb-hosszabb ideig '85 óta bökdösöm az Apple gépeit) itt ajánlották a targoncát. Igaz fizetős, de úgy érzem minden fillért megért!

    Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

  • Parson

    addikt

    válasz titi12 #39465 üzenetére

    Már miért lehetett kemény? Manapság szinte mindenki csak az aktuális újdonságokat tudja értékelni, és elfelejti h azok mennyire bugosak, míg egy adott munkára egy STABIL munkaállomás STABIL szoftverkörnyezettel való a kívánt munkavégzéshez, és nem pedig az örökös szoftveres problémamegoldás. Persze ha a munka kívánja, akkor váltani kell újabbra, de ésszel.
    Ezt persze most sokan meg akarják majd cáfolni, mert csak az újdonságok az érdekesek manapság.

    [ Szerkesztve ]

    ───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

  • Czo

    őstag

    válasz Syl #39466 üzenetére

    Erdekes. Mas tapasztal itt ilyen hibat? Tehat, hohgy nem mukodik a "When switching to an application, switch to a Space with open windows for the application" kapcsolo?

    Nem akarsz errol videot felvenni, ahol latszik hogy a kapcsolo hogyan all es hogy szarul mukodik? Nem akarod reportolni az Applenak? Ha mazlid van, mar van benn N ilyen report, a tied lesz az N+1, ami igy nagyobb lesz, mint X es foglalkozni fognak vele.

    Ha csinalsz egy uj usert ott is rossz?

    Van fenn barmilyen szoftvered, ami ezt elronthatja? Amire a multbol emlekszem, az a legalja periferiagyarto, tokeletesen alkalmatlan periferiaihoz kitalalt katasztrofalis vezerloszoftver, a Logitech Control Center volt, mert az totalisan tonkretette a Spaces/Expose hasznalatat 2007-2008 korul.

  • titi12

    tag

    válasz Parson #39468 üzenetére

    Ó, én is "le vagyok maradva" és hasonlóan vélekedem a szükségtelen újdonságokról, de néha alkalmazkodni kell, bármily körülményes.

    [ Szerkesztve ]

  • Krethx

    aktív tag

    válasz Parson #39468 üzenetére

    +1
    Ezzel teljesen egyetértek. Még a mai napig kerülnek elő olyan helyek ahól egy régi akár 30+ éves számítógép végzi el beüzemelés óta a faladatokat. Mert arra a feladta tökéletes. Őszintén megalva ez a folyamatos frissítés nem igen tetszik. Kivéve a biztonsági frissítés. Fő verzió váltást elég lenne 3-4 évente is. De az legyen nagyon stabil. De hát úgy nem tudnak újbóli vásárlókat teremteni. Másrészt meg kell nézni a Beta-zókat. 90% az újdonság miatt teszi fel. (Föleg iPhone-on.) Mert türelmetlenek kivárni a elvileg "stabil" hivatalos megjelenést.

    [ Szerkesztve ]

    Mac mini M1 16GB/512GB - macOS Sonoma | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 17 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1

  • UX

    junior tag

    válasz Czo #39456 üzenetére

    Szia!
    Ismételten köszönöm hogy próbálsz segíteni.
    Az íróasztal beállításoknál az utolsó 4-ből csak a második van kikapcsolva.
    Ha jól értem, így kellene jól működnie?

    "ha a csuszka nem "Fit"-re van allitva"
    Ezt nem találom . Hol van ez a fit?
    Bármit csinálok, Z-re sem lehet zoomolni cmd+scrollwheel -el
    A Z csak nagyít egyet rajta, de ez nudli, ezt nem nevezném zoomnak.

    "Ha valamire nem jo a gyari beepitett szoftver, nyugodtan csereld le es allitsd at az alapertelmezett szoftvert, ezek utan nem fogja tobbet azzal megnyitni. "

    Amit eddig ajánlottak az nagyon kezdetleges volt.
    De akkor majd keresgélek.
    A megtekintő működését nagyon jól leírtad, de ezt olvasni is szörnyű, nem hogy használni.

    Trackpadot is rendeltem, és kb. 1 óra használat után vissza is csomagoltam, nem éltem a 60 napos kipróbálási lehetőséggel.
    Inkább nem jellemezném.
    Legyen elég annyi hogy nem hogy grafikai munkára, és 3d tervezéshez sem való, de sima böngészésre is jobb egy darab krumpli.

    Szóval akkor nézzek valami képnézegetőt, ami tud rendesen zoomolni, nézzek egy PDF viewert amelyben szintén tökéletesen lehet nagyítani, és akkor kapok egy tökéletes rendszert?
    Nem is tudom higgyek-e benne. Win7-en most a Normacs nevű szoftvert használom. Majdnem tökéletes.

  • Aszpirin

    senior tag

    válasz UX #39472 üzenetére

    Hagyd a feenébe a Macet. Nem neked való, minek knlódsz vele. Komolyan.

  • UX

    junior tag

    válasz Czo #39456 üzenetére

    Beállítottam az egyik Jpeg képet hogy mindig a fotók alkalmazással nyíljon meg, dea fotók előbb importálni akarja a fájlt...
    A másik pedig hogy nem alkalmazza az összes jpeg-re. Van egyáltalán lehetőség erre?

  • UX

    junior tag

    válasz vadkörte #39462 üzenetére

    "A Megtekintő számomra egy hasznos app, tökéletes ha csak bele akarok nézni valamibe pl. egy pdf-be ellenőrzés miatt. Pont elég és nem kell indítani az pdf olvasót."

    Eltérőek az igényeink. Igazából nem látom értelmét kétféle applikációt használni egy pdf megnyitására. Miért ne nyissam meg olyannal ami eleve használható is normálisan.
    A nagyítás az alapkövetelmény számomra.
    Lehet azért mert én nem kizárólag szöveges PDF-eket használok, hanem tervrajzokat, főleg.

    "Applikációkat miért iCloud-ba akarsz telepíteni? "

    Dehogy akarok. Ha be van kapcsolva az icloud mentésed iphonon és ipaden, akkor oda menti mappákba. Próbáld ki.
    Aztán ha másra is akarod használni az icloudot, akkor egy halom mappán kell átrágni magad előtte. A UI/UX itt sem az alapelvek szerint lett tervezve.

    "Ez valami lokális hiba lehet, mivel nálam a Safari tökéletesen működik."
    Ezt nem vitatom. A mondandóm arról szólt hogy a kilépésre kényszerítés nem működik egyáltalán. Én meg emiatt nem csináltam restartot, úgyis firefoxot használok.

    "Minden más egy külső két lemezes meghajtóban, 2x1TB SSD-n van a Win Xp óta változatlan mappastruktúrában "

    Nálam csak a felhő jöhet szóba, bármilyen adattárolásra.

  • UX

    junior tag

    válasz vadkörte #39462 üzenetére

    A Safari újból és újból lefagy. Egy könyvjelzőt akar betölteni. A kilépésre kényszerítés nem feledteti el az utolsó feladatot.
    Mindegy, ezt majd vagy a restart oldja meg, vagy egy rendszerfrissítés.
    Ez nem probléma. Csak jeleztem hogy ez nem olyan erős mint a ctrl+alt+del.

  • Parson

    addikt

    válasz UX #39476 üzenetére

    Nem fog tetszeni amit írok, de ez van: minden rendszernek megvannak a sajátosságai, amit vagy elfogadsz vagy csak mérgelődni fogsz h miért így működik és nem úgy. Egyszerűen tény, h ugyan lehet hasonlítgatni egyiket a másikhoz, de alapvetően fölösleges. Ha ezt akarod használni, akkor ezt kell feltérképezni, h hogyan működik és mik a lehetőségek benne, különben csak szívni fogsz vele. Ez tudom nem egyszerű, de magadat szívatod vele, ha állandóan csak a negatív dolgokra fókuszálsz. Persze könnyen lehet mondani, h én csak hobbi célból vettem, és emiatt én könnyen beszélek, de ettől még a helyzet változatlan. Kívánom, h sikerüljön hatékonyan használnod ezt a rendszert is. :)

    [ Szerkesztve ]

    ───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

  • Czo

    őstag

    válasz UX #39472 üzenetére

    Nekem ott, csak a masodik van bekapcsolva, mert en csak azt a featuret kerem. Probalgasd ki, hogy neked melyik opcio lesz a megfelelo.

    A csuszka Fit dolog a Photos.app-ra vonatkozik, hiszen ott is irtad, hogy nem tudod, hogy hogyan kell, ugy zoomolni, hogy ne a csuszkat hasznalod.

    A Preview es a Photos app is tokeletesen zoomol mindent, ha a trackpadet hasznalod. Akar egy MBP beepitettjet, akar egy Magic Trackpadet. Ez szerintem tokeletes grafikai munkara, plane 3D tervezesre, legalabbis nekem sokkal jobban bejon a trackpad Fusion 360-ban (de elotte az Autodesk 123-ban is), mint elotte az eger.

    A Photos.app az nem kepnezo, az foto kezelo, mint Windowson volt pl a Picasa valamikor. Ezzel nem egyesevel nyitogatod meg a jpegeket, hanem beimportalod, albumozol ha akarsz, stb stb.

    A Finder Get Info ablakaban, amikor programot valasztassz, akkor ezt csak ahhoz az 1 filehoz teszed meg. Ha az osszes olyan tipushoz szeretned, akkor nyomd meg a Change All gombot is. Ezt a featuret nem sikerult az elmult 25+ evben atvinni Windowsra.

    Ezt a konyvjelzos dolgot nem ertem. A Safari nem tolt be konyvjelzoket, indulaskor. Max az elozo, felbeszakadt (pl crash) miatti sessionben levo dolgokat tolti vissza, ha nem jelzed, hogy ne tegye. Ha nalad beakadt valami, akkor egyszeruen ne allitsd vissza. Van erre, egy 20+ eve letezo feature, megpedig, ha 1-1 app inditasakor nyomod a Shift gombot, akkor ahogyan gepinditaskor ez a Safe modot jelenti, ugy app inditasakor azt, hogy az app nem tolti vissza az elozo sessiont. Par eve, ilyen sem volt meg peldaul a Windowsban.

    Amennyire szeretik a Windowsos appok teleszemetelni pl a Documents vagy a home foldered, annyira szeretik ezt itt is, ezzel sajna egyutt kell elni. En, mivel Dropboxrol koltoztem iCloud Drivera, eleve ugy hasznalom, hogy csinaltam a driveon egy foldert (pl Storage), ebbe huztam at mindent a Dropbox-bol. Plussz, hogy mindenhonnan kenyelmesen elerjem, kapott is egy symlinket a ~-ba. Nem is szoktam jarni az iCloud Drive gyokereben.

  • Syl

    nagyúr

    válasz UX #39472 üzenetére

    Trackpad.
    Én nagyon szeretem, de munkára nekem teljesen alkalmatlan. Ilyen célra tartom az MX Master 3-at.

    A rendszer használatával kapcsolatos problémát meg simán el kell fogadni. Ahogy anno a nagy Munkás Pityu mondta: rosszul tartod!
    Nem a rendszerrel van baj, hanem velünk, panaszkodókkal :DDD

    Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

  • blakey

    titán

    válasz Syl #39479 üzenetére

    Mi van pl. a rajztáblákkal? Próbáltad? Én pl. nagyon szeretem, sokat használom munkára, néha egér helyett is, mert elfelejtem letenni. :D

    *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

  • Syl

    nagyúr

    válasz blakey #39480 üzenetére

    Tíz+ éve volt Vacom táblám, de Photoshopon kívül nem tudtam semmire használni.

    Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

  • KillerATi

    tag

    Sziasztok!

    Ha a Boot Camp-el csinálok egy win10 Installer usb-t, az fog működni "pc" laptopon? Kéne egy laptopra win10-et tegyek, de nincs kéznél működő windowsos laptop.

  • blakey

    titán

    válasz Syl #39481 üzenetére

    Szinte mindenre tudom használni, lehet, hogy azóta változott a szoftvere is, mert elég jól paraméterezhető és minden programban másképp tud viselkedni. 10 évvel ezelőtt mást használtam, nem Wacom-ot.

    *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

  • UX

    junior tag

    válasz Syl #39479 üzenetére

    Anywhere 3 lett a befutó végül. Simán verte a 3d connextion egeret.
    A Magic mouse-t csak azért hagytam meg mert jó simogatni. :) A horizontális/vertikális scrollozás, a visszalépés, az íróasztalok között váltás nagyon élvezetes vele.

  • Aszpirin

    senior tag

    válasz Parson #39477 üzenetére

    Így van. Ha rögtön úgy állunk hozzá, hogy miért nem úgy csinál dolgokat, mint a windows, akkor persze, hogy sz@rnak fogjuk érezni. Mer megszoktuk a Windows dolgait, és nekünk úgy jó. Ha Macen szocializálódunk, akkor ugyanígy problémáknak érezzük a Widnows dolgait.
    Napi szinten használom mindkét rendszert, a MacOS- (pontosabban OS-X-et) 2009 óta, a Windows gyakorlatilag a 3.0-s óta, vagyis a 90-es évektől. Az első OS-X-em a Leopard volt, rohadt nehéz volt mindent megszoknom, ugyanakkor tele volt olyan ficsörökkel, amelyekre a Windows-ban rengeteget kellett várni. Már akkor volt Spotlight benne, aminek a Windowsban akkor még nyoma sem volt, még hasonlónak sem. Ma már természetes, hogy ha applikációt akarunk indítani, vagy egy dokumentumot megnyitni, egyszerűbb a keresőbe elkezdeni írni a nevét, de ez a fajta indexelt gyorskereső adatbázis akkor - és még nagyon sok évig - csak az OS-X tulajdonsága volt. Hasonlóan, az OS-X natívan és minden körülmények között kezelte a PDF-et, bármit lehetett exportálni illetve "nyomtatni" PDF-be, oprendszer-szinten. A Windows meg egyáltalán nem volt akkoriban PDF-barát.
    A finder pont annyira használhatatlan számomra, mint amennyire a Windows Intézője, de ez is preferencia kérdése. Én a Windowson Total Commandert, a MacOS-en a Commander One-t használom, számomra ég és föld a különbség ezek javára az Intézőhöz ill. a Finderhez képest.
    Az itt sokat emlegetett Force Quit is mindig sokkal hatékonyabb volt (2009-ben meg pláne), mint a Windows-os Task Managerből lelőni dolgokat mert utóbbival a mai napig akad olyan, amit egyszerűen nem lehet lelőni, míg a Force Quit-tel ez nálam az elmúlt 14 év alatt SOHA nem fordult elő.
    A többképernyő-kezelés teljesen más a két rendszeren. Összességében én a windowsét szeretem jobban, de azzal is ott van, hogy bizony egy laptoppal, ha dokkolva használod, majd csak épp egy pillanatra beloggolsz valamiért dokkolatlan géppel, akkor a következő dokkolásnál jó eséllyel nem jó helyre kerülnek az ablakok. Érdekes módon a MacOS (Ventura) nálam ezt sokkal jobban kezeli, simán tudja, hogy a Mail meg a Messages mindig a jobboldali képernyőn vannak, ha dokkolva van - bár az az érzésem, hogy ez alkalmazásfüggő feature, nem oprendszer szintű, mert nem minden alkalmazással működik jól, csak az Apple-alkalmazásokkal.
    A Windows GUI-ja azon funkcióját, (talán a Windows 7-től?) hogy az ablakok "ragadnak" a képernyőszélekhez, egész egyszerűen imádom, nagyon kéne MacOS-re is. A másik oldalon, a teljes képernyős nézet, és a Ctrl-nyíllakkal való váltás a teljesképernyős progik között nekem nagyon bejön, ez a Windowsban kellene...
    Mint írtam, napi szinten dolgozok mindkettővel, most már a legkisebb gondot sem okoz a váltás, még a billentyűzeteket is megtanultam mindkettőre külön (nincs szükségem Windows-billentyűkiosztásra Mac-en).
    Minőségileg a régebbi OS-X-ek anno még fényévekkel a Windows előtt voltak. A Mac-ről mindig el lehetett mondani, hogy csak bekapcsolod és működik. Gyorsabban, kevesebb erőforrást pazarolva, és összességében jobban. Az Apple-ökoszisztéma pedig ami szintén a mai napig csak "működik", a Windows-on csak egy álom.
    Van némi UX-képzésem, és foglalkozok is vele munkám okán (bár nem UX-es vagyok), de az olyan kijelentéseket, hogy "UX-szempontból katasztrófa", és hogy "alapvető UX-szabályok nincsenek betartva", egyszerűen teljesen eltúlzottnak, sőt, eléhibázottnak tartok, és vitatnék. Belemehetünk részletesen is.
    Az első minőséginek nevezhető Windows a 7-es volt, amin már az új Microsoft-vezér egyértelmű hatása érződik. Azóta a Windows-ok minőségben is "ott vannak" (végre!). És egyre jobbak.
    Ugyanakkor én nem látom, hogy lenne különbség a UX-ben a két rendszer között. Helyenként nagyon mások, de ez csak annyit jelent, hogy nem minden ugyanúgy működik - nem rosszabbul, nem jobban, csak másként.

    És végül az egér, illetve görgővel való nagyítás/kicsinyítés: el kell gogadni, hogy az Apple egy zárt világ, és az Apple a saját hardvereire készít szoftvert, NEM általános hardverre. Ennek vannak előnyei (a fantasztikus integráció és gördülékenység, erőforrás -optimalizálás), de hátránya az, hogy az Apple NEM törődik az idegen hardverekkel. Ez az egérre nézve érdekes következményekkel jár, ugyanis az Apple világában nincs görgős egér (a görgős egeret a Microsoft találta ki, tudtomal az első ilyen a piacon a méltán híres Microsoft Wheel Mouse volt). A Microsoft egere a Magic Mouse már majdnem 15 éve, és azon pinch-zoom van, és működik is :)

    Az a kijelentés, hogy a trackpad egy krumpli hasznosságával ér fel, már tényleg vicc kategória, és nem is tudom miot mondjak rá.. Haters will be haters. Az egyik, amiről híres az Apple, az a fantsztikusan reszponzív és nagyszerűen használható trackpadjei, amelyeken a multi-tuch szintén éveken keresztül csak az Apple-nél létezett.

    Szóval nem olyan rossz ez a MacOS.

    SZERINTEM.

  • CharlieDrop

    veterán

    válasz Aszpirin #39473 üzenetére

    Az a durva, hogy valahogy alkarja használni, de úgy nem akarja a rendszer és ki van bukva, hogy nem működik jól.

    Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

  • UX

    junior tag

    válasz Parson #39477 üzenetére

    "magadat szívatod vele, ha állandóan csak a negatív dolgokra fókuszálsz"

    Jó dolgokat írsz, azonban a képekbe és PDF-be nagyítás nekem olyan fontos, mint háznak a tető.
    Nem is tudnám nélküle elképzelni a számítógép használatát. Épp ezért ez ezeket egyáltalán nem kötekedésnek szánom. Nekem nem hobbi, ezt munkaeszköznek vettem.
    Ami miatt még kitartok, és nem adtam el, mert bízom benne hogy bennem van a hiba, és itt van az orrom előtt a megoldás, csak nem látom.
    Illetve egyáltalán nem szoktam így mellé lőni, egy közel félmilliós beruházással meg pláne.

  • Czo

    őstag

    válasz Aszpirin #39485 üzenetére

    Magic Mouse-on nincs pinch zoom. Max, ha patkolsz ra magadnak BTT-vel. Pinch zoom a trackpadeken van. A gorgos egeren az OSX is tamogatja a gorgot, ezt az alkalmazasok is tudjak kulon kezelni. Pl ott az Apple Maps, Magic Mouse-val panelni tudsz ha simogatod az eger tetejet, gorgos egeren a gorgovel zoomolsz. De ugyonilyen a Fusion 360 is, gorgos egerrel a gorgo zoomol, mig a Magic Mouse csak panningra jo. Most nincs keznel gorgos eger, de mintha Preview-ban is konnyu lenne gorgos egerrel zoomolni, mig Magic Mouse eseten ez sem egyszeru, mert az MM ott is panningel.

  • CharlieDrop

    veterán

    válasz UX #39487 üzenetére

    "Jó dolgokat írsz, azonban a képekbe és PDF-be nagyítás nekem olyan fontos, mint háznak a tető."

    Bocsi, de mit nem tudsz nagyítani egy PDF-en?
    Nincs rá billentyűkombó? Vagy mi az ami neked nem működik?

    Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

  • UX

    junior tag

    válasz Czo #39478 üzenetére

    Íróasztal
    Akkor pont fordítva volt nekem beállítva.
    Most ki is tudtam így is próbálni, mert ma is jött frissítés a vektoros alkalmazáshoz. Így is átdobja másikba.
    Oké, ezzel együtt lehet élnoi, emiatt nem adnám el a gépet.

    Photos
    Tudom hogy a fotók alkalmazásról volt szó. Ott nem találom ezt a "Fit-re állítást" amit írtál.
    MM nem zoomol egyáltalán.

    Tudnál ajánlani akkor olyan szoftvert ami finderből megnyit egy képet, egy pdf-et, és zoomol, lehet lapozni, és akár alap képszerkesztési funkciókkal is bír?
    Csak kizárólag felhőben tudok gondolkozni. Az nem működik hogy integrálgatom az újonnan létrehozott képfájlokat, mert akkor egész nap pakolgatnék.
    Felhőből megnyitom, azt' csá, el van felejtve, ilyen végtelenül egyszerű szoftverre volna szükségem.

    Safari
    Ne kérdezd mi történt, ezt írja ki amit írtam. A liveleak-en nézhettem valamit akkor éppen mikor lefagyott, mert azt a könyvjelzőt akarja betölteni.

    iCloud
    "Amennyire szeretik a Windowsos appok teleszemetelni pl a Documents vagy a home foldered, annyira szeretik ezt itt is"

    Ez így van, de ez egy felhő, melyet elvileg rohadtul személyreszabhatónak kellene megtervezni. Erre írtam hogy ez nem egy profi UI megoldás, hiszen a dolgok csak a háttérben lehetnek komplexek, a letisztultság a trend, és az átlátható. Kivéve persze ha tiéd a világ legértékesebb márkája. Akkor nagy ívben tojhatsz arra hogy mi jó a szemnek.
    Hozzátenném az icloud még apple felhasználói körben sem a legnépszerűbb felhőszolgáltatás. Talán épp az ilyenek miatt.
    Persze megoldás egy mappába beledobni mindent, és külön kezelni, de azért mégiscsak, na..

    (A onedrive-ban azt hiszem csak a documents mappát nem tudod törölni.)

  • vadkörte

    addikt

    válasz blakey #39480 üzenetére

    Wacom Intuos CTH480 Pen&Touch táblám van. Őskori, vagy 10 éve van nálam és én is használtan vettem. Ha aktiválom a touch funkciót a Mac érintőtáblának ismeri fel és majdnem teljes értékű Magic Trackpad-ként tudom használni.
    Egyetlen hátránya, hogy vezetékes, BT modult nem vettem hozzá, de nekem nem is kell.

    Egerészésre pedig a jól bevált Delux M618Plus RGB

    [ Szerkesztve ]

    Üdv. V. Körte

  • Aszpirin

    senior tag

    válasz Czo #39488 üzenetére

    Akkor valószínűleg pakoltam rá magambnak, mer nálam van.
    A dokkolón nálam is görgős egér van, és tudom, hogy működik, de azt hiszem, félreértettél. Én csak annyit akartam kifejezni, hogy sztem a görgős zoom-ot nagyjából lesz..ja az Apple (jól láthatóan), mert nincs görgős Apple-egér. (egyébként most pont nem férek az Imac-emhez, ezért nem tudom kipróbálni, de nem tartom kizártanak, hogy a Magic Mouse-szal megy a Ctrl+fel-lefelé kapirgálás is... Egyszerűen annyira megszokásból használom már, hogy nem emlékszem, mi megy és mi nem. Hogy a görős egérrel nem tudok tartalmat nagyítani (csak teljes desktopot), az engem is kifejezetten zavar, de ez van. Mégegyszer: nincs görgős Apple-egér (sokáig kitartott az egygombos egérnél is az Apple :D)

  • Aszpirin

    senior tag

    válasz UX #39490 üzenetére

    A Onedrive miben jobb?
    (abban egyébként igazad van, hogy az iCloud Drive-ot nem használom én sem, az ok viszont prózaibb... 50GB-os előfizetésem van, és azt pont megtöltik az iPhone meg az iPad dolgai (főleg a fotók). Nagyobbra pedig nincs ingrem előfizetni).

  • UX

    junior tag

    válasz Czo #39478 üzenetére

    iCloud
    És egyébként is hogy gondolták?
    Nekem kb. 10db alkalmazás van beállítva szinkronizálásra, de akinek az összes, az baromi sok mappával találja szembe magát.
    Nem úgy lenne észszerű és átlátható, hogy az icloudon belül ennek szentelnének egy külön mappát?
    Engem aki anno megfertőzött az apple ipad-el, az mindig azt hangoztatta hogy az apple terméket csak bedugod a konnektorba és megy, nem kell semmit meghegeszteni, Marika néni is tudja kezelni a gépet.
    Ezen gondolkodás itt elvérzik. Amikor elsőnek megnyitottam a fájlok appot, akkor az első gondolatom: Jézusom! :Y
    Káosz a köbön.

    Én nem így tervezek alkalmazást, és szerencsére a vezető szoftverfejlesztők sem.

  • Czo

    őstag

    válasz Aszpirin #39492 üzenetére

    Pont ezt mondom, hogy gorgos egerrel, gorgovel zoomol az Apple Maps app, gorgovel zoomol a Fusion 360, gorgovel zoomolt az Autodesk 123 is. Pont ugy, ahogy PC-n, viszont a Magic Mouse mas funkcionalitast kap. Amikor Mighty Mouserol valtottam Magic Mousera, rogton feltunt, hogy azok a gorgos dolgok, amik megszokottal voltak a Mighty Mousenal, azok pont nem mukodnek a Magic Mouseval. A ctrl+scroll az megy mind a ketto gepen, de az minden, csak nem zoom. Az nagyitja a pixeleket, ami tok jo kisegito lehetoseg, de dokumentum zoomnak, nem neveznem.

  • Aszpirin

    senior tag

    válasz UX #39494 üzenetére

    Mondom, hagyd a fenébe a Mac-et, ilyen ellenkondicionálással, ami benned van, soha nem lesz neked jó. Kötelező a munkahelyeden Mac-et használnod? Mert ha nem, akkor nem értem miért bosszankodsz olyan dolgokon, amit egyszerűen mellőzhetnél. Windows-t kell használni, osz t jónapot. Még anyagilag is jobban jársz egy windowsos géppel.

  • Czo

    őstag

    válasz UX #39494 üzenetére

    Nem ertem a problemadat. Nalam, az OSSZES alkalmazasra be van kapcsolva az iCloud mind a gepen, mind az iOS eszkozokon. Ennyi "folder" van letrehozva az iCloud Drive gyokereben (ezek ugye, az iCloudos dokumentumok). Mivel en is itt hozogattam letre a sajat dolgaimat, igy nem zavar, a tobbi sem. Nem jovok be ide, ki sincs rakva a Sidebarra, mert minek. Az itt letrehozott, sajat dolgaimat hasznalom, mindent kisymlinkelve oda, ahol nekem kenyelems:
    - Downloads: symlink a ~/Downloads -ra
    - Documents, Desktop: Be van pipalva, hogy legyenek a dokumentumjaim es a desktopom iCloudon
    - Dropbox OLD: symlinkelve a ~/Dropbox -ra, hogy ami ott volt, ez a Path van benne beallitva, az otvabbra is megtalalja magat mindenfele atalligatas nelkul
    - System: itt pedig egy csomo appnak a ~/Library-ban levo cuccai vannak (akar az Applications Supportbol, akar a Preferencesbol), amik vissza vannak symlinkelve oda. Igy nem csak az adataim vannak meg, pl projekt fileok Xcodehoz, vagy a tobbi kornyezethez, hanem az appok beallitasai is, igy tok mind1, hogy melyik gepem ele ulok le, mindenhol meg lesz minden beallitas is.

    Azt tudtad egyebkent, hogy itt hamarabb itt voltak a "gyari", tehat az alkalmazasok folderei? Az jott kesobb, hogy itt tetszolegesen letrehozhatsz foldereket, es generikusan, barmit tarolhatsz benne. Ekkor tudta kivaltani az iCloud a Dropboxot, ami jo, mert ugye minek fizessek 2 helyre, ha eleve a legnagyobb iCloud csomagot fizetem, legalabb tudom masra is hasznalni.

  • UX

    junior tag

    válasz Czo #39497 üzenetére

    Hogyne tudtam volna.
    7 éve használok ipadet.
    Mindegy, én tuti nem így csinálnám, és ebben nem kötelező egyetértenünk.
    Vectornatorral létrehozott fájlt például a szoftverből is eléred. Talán más applikációval soha nem fogod megnyitni a fájlodat, éppen ezért fölösleges odapiszkítani mindenhová. Persze jó hogy mappából is eléred, mert sohasem lehet tudni, egy kollaborálás után melyik másik szoftverrel akarod majd megnyitni. De csak annyit kellett volna csinálniuk, hogy ezt az egészet beledobni egy mappába, hogy eltűnjön a szem elől. Ugyanis fölöslegesen van ott!
    Numberssel létrehozott fájlokat én például saját magam rendezném saját elnevezésű mappákba. Ha csak arra gondolok, az életem során hány excel táblázatot hoztam, létre és mennyiféleképpen kategorizálom, akkor annak sincs ott a helye, így előtérben.
    Igen, lehet úgy is típusonként kategorizálni, de sokkal hatékonyabb projektenként, és akkor nem kell ide-oda lépkedni mint a mérgezett egér, mert egy projekt mappában tárolsz többféle fájlt, és minden a szemed előtt van.
    Túlragoztuk ezt. Mint írtam, ebben nem kell egyetértenünk.

    Fókuszáljunk a nagyításra. Elvileg garfikusok, fotósok nagy apple felhasználók.
    Minden fotót photoshoppal nyitnak meg hogy bele tudjanak nagyítani?
    Értem hogy sokan elvannak a megtekintővel..
    .. vagyis nem.
    Ha egy hobbi felhasználó szokásaira gondolok, én is bele szoktam nagyítani még egy családi fotóba is. Így számomra értelmezhetetlen, a megtekintő használata.

    [ Szerkesztve ]

  • blakey

    titán

    válasz UX #39498 üzenetére

    Fókuszáljunk a nagyításra. Elvileg garfikusok, fotósok nagy apple felhasználók.
    Minden fotót photoshoppal nyitnak meg hogy bele tudjanak nagyítani? - elég nagy százalékban, igen, mivel be van állítva, hogy mely típusú fájlokat mi nyissa meg, de rengeteg lehetőség van, csak tudni kell használni.

    *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

  • UX

    junior tag

    válasz blakey #39499 üzenetére

    Igen, mondjuk lehet hogy rossz példát említettem, mert ők szite csak képekkel dolgoznak. Azokat pedig a fotók alkalmazásban is tudják rendszerezni. Az pedig már tud nagyítani is elvileg, csak nekem nem jön össze, gyári egérrel.
    A photoshop emlékeim szerint lassan tölti be a képeket. Legalábbis, ha külső mappákból nyitod meg. De az nem is megtekintésre való.

Új hozzászólás Aktív témák