Új hozzászólás Aktív témák

  • saja

    tag

    Sziasztok!

    Egy TP-Link MR3420-ra sikerült feldobnom az attitude adjustment kiadást (3.3.8-as kernel), megy minden remekül (jelenleg client bridge-ként üzemel, külön alhálózattal), USB-s meghajtókat is szépen látja, exroot is megy (csak az overlay van külsőn), cups is működik (össze kellett kalapálnom hozzá külsős feed-ből openwrt build-del egy printing csomagot, és a tesztoldalt is külön át kellett másolnom a /usr/share/cups/data/ helyre, mert nem volt). Ám még mindig nem tudok működésre bírni vele egy HP LaserJet 1000-es nyomtatót. Felismeri a cups, a [hostcím]:631-en behozva a beállítóoldalon megjelenik a helyes device URI, majd RAW-val beállítva nem tudok se tesztoldalt nyomtatni, se külső gépről bármit nyomtatni (külső gép is látja hálózaton).
    A lényeg, ami miatt kéne: a hálózaton lóg egy 64 bites win 7 és ahhoz nem létezik driver a nyomtatóhoz. Van egy leírás, ami szerint kell egy 32 bites windóz, amire rákötöm a nyomtatót és azon keresztül megosztva működne valamilyen DOS-os driver segítségével, de ez nem túl jó megoldás.
    Persze csinálhatnám, hogy adott gépen windows-t kukázom, és valami jó ki linux disztribúcióval éljük az életünket, de sajnos az AutoCAD még mindig nem fut linux alatt, vagy nem tökéletesen.

    Valamiféle ügyes-bajos módon szeretném ha a router tudna nyomtatni.

    UI: A p910nd megoldás nem jó, mert ahhoz is kéne a kliens gépen a driver. Azzal persze odáig eljutottam, hogy cat sihp1000.img > /dev/usb/lp0 után aktiválódott a nyomtató, de semmi több.

    keep calm and code erlang

Új hozzászólás Aktív témák