Új hozzászólás Aktív témák

  • Dyingsoul

    Topikgazda

    válasz Gigi01 #16361 üzenetére

    Mire az Intel visszaáll gyártásban az szerintem alsó hangon fél év de inkább több idő. Én is hasonló cipőben voltam és átkozom a hülye fejem, hogy nem nyáron ugrottam bele a fejlesztésbe... Mindig ismétlem mindig az van, hogy x hónap múlva ez jön, y hónap múlva már jön hír erről-arról ami majd z hónap múlva fog megjelenni valószínűleg de az már nagyon nagy ugrás lenne de z persze már mindenképp két számjegyű ismeretlent takar...

    Szóval az egyik tanácsom, hogy ha már megfogalmazódott benned olyan erősen az igény, hogy már konkrét elképzeléseid is vannak (pl megvan a büdzsé is) akkor mielőbb vásárolni kell.

    Ha intel akkor szerintem minimum 7700(k), az alatt én már nem ugranék fejlesztésbe a helyedben. Ha újonnan 8700K is opció az már jó, de valóban az van amit -Solt- is írt. Egy jó Ryzen 2600 nagyon jó választás ár/érték arányban de a deszkán ne spórolj: ha még is valahol kevés lenne neked akkor nagyon könnyen cseréled a procit jövő nyáron egy Zen2-esre ami 7nm-en jön már és nagy valószínűséggel még több maggal, nagyobb IPC-vel. Miért ne várj akkor nyárig? Azért mert ha eladod a 2600at majd nyáron, mennyit "buksz" rajta? 5 ezret, vagy egy tízest maximum? Szerintem az simán elfogadható főleg, hogy addig eltelik 7-8 hónap amíg használsz egy frankó gépet és még időd is van eldönteni, hogy ez elég-e neked mert lehet nem is kell neked több egy 2600-nál egy 1080 mellé.
    Táp kérdésben biztos benézel a topikba vagy van elképzelésed is de én oda egy FSP Hyper M 700W-t ajánlanék, azt még fejleszteni sem nagyon kell ha nyáron akár megugranál egy plusz CPU cserét. Nekem is ilyen van de ár/érték alapján választottam azért tudom ajánlani.

    Nálam egy helyen kijött a különbség intel és AMD között VR-ban, de ehh ez olyan hogy is mondjam speciális dolog mert nem csak VR-ról van szó: A régi haswell i7-esemen sokkal kisebb volt a késleltetés a Kinect szenzorral amit Mixed reality videókhoz használok. Megkérdeztem egy srácot aki szintén ezt csinálja amit én és az eredmény:
    Kinect-el MR videó rögzítése Beat Saber közben:
    i7-8700k-val a késés: 11 fps és ~200ms latency
    2700x-el: 16fps és 272 ms latency.
    Itt az fps-t értsd úgy, hogy a minél alacsonyabb érték a jobb, mert ez valami pótolt képkockaszám vagy ilyesmi (nem black frame insertion, hanem valami más, ezt még én is tanulmányozom.).
    Ehhez a felvétel nélküli sima VR játékhoz semmi köze, viszont ez alapján azt mondom kb mindegy mit választasz VR-hoz, AMD-t vagy Intelt, mert a fent említett példa iszonyat CPU terhelést jelent. Az i7 4770k-mmal sima volt a VR játék, viszont ezt az MR felvételt képtelenség volt kiviteleznem mert a kép megállt, 10 másodpercenként kaptam 1 framet a 30 fps helyett...

    [ Szerkesztve ]

    - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

Új hozzászólás Aktív témák