Új hozzászólás Aktív témák

  • a2d2

    addikt

    Srácok szeretném kikérni a véleményetek. Nagyon szeretnék már belekezdeni az Elite-be, de szeretek előtte mindent jól beállítani és már itt fejtörést okoz a játék.
    Az eddigi tapasztalataim alapján két féle játékkal találkoztam.
    Az egyik csoport a kifejezetten VR-ra írt vagy VR módban telepített játékok. Ezekbe belépve nem tudok felbontást állítani, egyből megy minden mint a karikacsapás. Ilyen pl a Hellblade meg pl a Robinson the journey.
    Ezeknél a játékoknál egyébként a monitoron (1920x1200) teljes képernyőn fut a játék csak épp össze van nyomva a kép (két oldalt fekete sávok).
    A másik csoport a hibrid játékok, melyekkel monitoron is és VR-ben is lehet játszani. Ide tartozik az Elite dangerous, a Redout, meg talán a Subnautica is. Ezeknél szólt be indításkor a Steam hogy ezeket lehetne VR módban futtatni, és ezeknél kell jobb egérgombbal indítani a Steam könyvtárból hogy egyből rendesen induljon a HMD-ben. Az utóbbi csoporttal kapcsolatos a kérdésem:
    Ezeknél a játékoknál a monitoromon is teljes alakban fut a játék (nincs összenyomva) és a monitornak megfelelően tudok a beállítás menüben felbontást is választani. Ezt a felbontást megváltoztatva a monitoron változik a felbontás, de a HMD-ben a kép változatlan.
    1. Mivel két különböző felbontáson van renderelve a játék (monitor + HMD) ezért gondolom ez plusz erőforrást vesz el. Mi a bevett szokás? Le kell venni a játékban állítható felbontást a legkissebbre?
    2. Ajánlottátok ezt az ED profiler-t. Itt beállítottam hogy 640x 480-ban fusson a játék, az alsó start gombra megadtam a steames útvonon a launcher-t. Bejön a launcher, ott rábökök hogy 64 bites sima játékot indítson. Erre feljön a játék egy szép kicsi 640x480-as ablakban, de mire bejön a menü már visszavált valami közepes felbontásra (ami az alapértelmezett beállítás volt a grafikus menü alatt). Ezen kívül bármit állítok a profiler jobb oldalán a VR beállítások között, nem látok az égvilágon semmi változást játékban. Valamit rosszul konfiguráltam?
    (Még annyi infó hogy amiket írtatok HMD quality meg supersampling, ezeket csak és kizárólag az ED profilerben találtam meg, simán elindítva a gyári telepítés hiányoznak ezek a grafikus menüből. Ez is azt erősíti bennem hogy talán rosszul van telepítve vagy konfigurálva a játék).
    Köszi!

    [ Szerkesztve ]

    A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Új hozzászólás Aktív témák