Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz Viktoár #26623 üzenetére

    tudom, es ennek architekturalis okai vannak.

    a direktben deli hidon logo USBnek rendben kell lennie, amig le tud adni feszt (ez specifikacio fuggo, Intel es AMD szokta tartani) es amig nincs osszekapuzva (jellemzoen nincsen).

    ha a chip nem tud eleg portot (pl X79 csak ket USB3.0at tudott nativan), akkor szoktak a gyartok extra vezerlot hasznalni, tipikusan ugy, mint amikor kell ket halozati kartya. a Gigabyte akkoriban Fresco chipet hasznalt, ez az Intecken levo vezerlo egyel korabbi verzioja volt es teljesen jol ment USB3.0kent. az Asus hasonlo koru lapjai nem mentek, mert az AsMedia chip nem mukodott.

    MSI pl X370nel "VR Ready" ket USB3.0 kimenetet is szokott matricazni, a gyakorlatban ez ket USB3.0 kimenetet jelent ami egy Fresco chipen log.

    bonusz: az Inateck negy USB3.0 kimenet egy Fresco chipen, es konkretan forumok alapjan harom szenzorral az eredeti Riftet mar nem szereti USB3.0 modban. van egy masik vezerlo is, ami konkretan negy vezerlo egy pciE4.0 x3 kartyan, az birja, viszont az meg 80 eur.

    egyebkent nalam itthon a harom szenzorral ment a matek, hogy mi menjen a deli hid USB3.1-3.2 portjarol, mi menjen a deli hid ket USB3.0 hidjarol, mi menjen az alaplapi Fresco vezerlo ketUSB3.0portjarol es mi menjen az Innatek negy USB3.0 portjarol. ez egy lenyegesen jobb megoldas egyebkent, mint anno X79en amikor volt osszesen 8 USB3.0 portom harom vezerlon.

    egyebkent a vicc az, hogy ket eve iszonyatosan dragak voltak az 5mes aktiv USB3.0 hosszabbitok, szoval 2.0 modban jarattam a szenzorokat, viszont harom USB vezerlo fele eldobalva nekem sose volt bajom trackinggel.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák