Új hozzászólás Aktív témák

  • gulasoft

    őstag

    válasz Chapel #42023 üzenetére

    Miért kéne kábel? A Q2 egy mókolt androidot futtató eszköz. Olyan mint egy telefon. Ha a telóra felteszel valamit a play áruházból akkor sem kötöd rá a gépre a telefonodat. Az Airlink nem kell ahhoz, hogy a fejszettre (telefonodra) feltelepített alkalmazásokat (játékokat) futtasd. Ezért nem mindegy milyen játékokkal játszol, mert ha leginkább natív (a telefonon) futó játékokat használzs, akkor a nagyobb belső tárhelyűt kell venni, (most már csak ugye 128 as lesz a minimum) mert azt a belső tárhelyre telepíted az oculus store-ból, amit meg wifin keresztül érsz el.
    Kábel ahhoz volt, hogy a számítógépre telepített és a számítógép által generált vr tartalmakat át tudja adni a szemüvegnek, ami ilyenkor csak annyit csinál, hogy a figyeli a vandok, meg a fejszett pozícioót, azt elküldi a gépnek, az legenerálja a megfelelő tartalmat, és magát a képet, betömörítve átgyömöszöli a link kábelen, aholy a fejszett kitömöríti és kirakja a kijelzőre. (mint a többi rivális kábeles headset). Az airlink ezt a funkciót váltja ki, semmi köze a natívan futó játékokhoz.
    Még mindíg úgy érzem, hogy a Q2-vel kapcsolatban nem teljesen világos emberkéknek, hogy ez a két fajta működés teljességgel szétválasztandó!
    A sidequest egy kicsit bekavar azzal, hogy ott letöltöd a számítógépre az apk-kat (androidos alkalmazásokat is akár pl. discord) és utána azokat a számítógépről felküldi a fejszettre, és ott telepíti az alkalmazást. De az is tud wifis üzemmódban menni, amikor megint nem kell a kábel, és ha egyszer az androidra írt program fent van a fejszetten már nincs szükség kábelre, de ezek tényleg csak azok a játékok és alkalmazások amiket a sidequestbe beraknak és facebook nem támogatja, mert amit támogat azt már a fejszetten keresztül kell telepíteni.
    Az airlink azért nagy találmány (ugye előtte a virtual desktop már tudta, tehát azért nagy innovációnak nem nevezném) mert megszabadít a kábeltől, miközben a a PC-n futó sokkal jobb minőségű tartalmakat wifin átköldi a szemüvegnek, amit eddig csak a HTC PRO tudott egy 100.0000ft-os kiegészítővel, és gyengébb minőségben.
    Az hogy nálad nem megy az airlink egy nagy csapás, de ha wifid megy, a gépet látja, akkor mennie kéne. Este ha gondolod megpróbálok felrakni egy terminált a fejszettre és megpingetni a gépet, de nálam biztos megy mert látják egymást, de valahogy ki kéne deríteni náladmi a gond. Egy routeren van a fejszett és a géped ugye?

    Discord:https://discord.gg/JkRTcgf

Új hozzászólás Aktív témák