Új hozzászólás Aktív témák

  • gulasoft

    őstag

    válasz izomman1 #53427 üzenetére

    Én indexről váltottam Q2-re. Ott a felbontás már nem volt a top. Mikor az index megjelent, nem volt még natív VR headset, és tényleg a Q1 grafikailag még elég gyenge volt, ott még az index vezette a rangsor.
    A Q1-ben már a logo-n látszottak a pixelek. A Q2 akkora előrelépés volt, hogy ott már én a pixeleket nem láttam.
    Nézz már meg egy Resident evil4 játékvideót, egy moss2-őt, egy Luck's Tale-t, egy Ven VR-t, egy Demeót....
    Az már nagyon régen volt, hogy a Q2 natív játékok csúgyák lettek volna a pc-shez viszonyítva, peresze ezkek egy része már csak Q2-őn fut, az 1-en már nem nagyon.
    A Q3 a hírek szerint ehhez képest kétszeres sebességre képes, ha ebből 70% igaz, az még jobb natív játékok megjelenését jelenti.
    Arról nem is beszélve, hogy ez egyben egy AR eszköz is, és elméletileg a 3, kamera valami távolságszenzoros csoda, tehát a szobádat 3D-ben térképezi fel. Képzelj el egy játékot, ahol a seregek a kanapédon masíroznak, aztán kötélen átmásznak az asztalodra, és megütköznek az ellenséggel. Ezek a stílusú játékok eddig még nem voltak, gyenge volt a kamera, ezek most fognak csak jönni, és el sem tudjuk képzelni mikre lesz még jó.
    A PC VR-ról meg annyit, hogy az index hivatalos felfüggesztőkkel volt rákötve a gépre. 2 kábel ment így is tönkre. Nincs az az isten sem képélesség ami miatt visszamennék a kábeles világra. Mostanában minden nap tolunk egy kis valheimet. Most őszintén oda minek távolba látni? Mistlandon olyan köd van, hogy az orrodig nem látsz, és nagyon ritka az a szikráző napsütés mikor ellátsz nagyon messzire, de ott is korlátos a távolság renderelés, mert nem bírná a gép, és nem is lenne jó, hogy a 2km.es távolságban lévő hegy tetején szikrázó hópihéket nézegetnéd, miközben 30 méterre tőled rohamoznak a goblinok, jön a tengeri kígyó, egy órási troll kerget egy bunkóval, az életedért küzdesz a társakkal vállvetve....
    Most hogy ez mennyire lenne éles egy 850.000Ft-os eszközön az az utolsó szempont. Egy játék ha nem visz el, és az a lényeg, hogy az utolsó pixel a 2km-es távolban is ott legyen és ha nem látod az elrontja az éményt, akkor az a jáéték szar!
    A valóságban sem látsz el tisztán 1km-re sem, de a VR-ban meg akarsz, aztán kimész a való életbe és kiderül, hogy egy vakegér vagy.
    Nekem a Q2-vel még soha nem volt olyan problémám, hogy azon keseregtem volna, mennyire homályos a kép. (Ha volt, akkor megtöröltem a lencsét ;) )
    Nálad a kompomisszumkészég teljes hiánya van, miközben még 2-3 hónapja esküdöztél, hogy a 1070ti-od milyen kasa képet ad G2-ődben, most meg egy 5000*2000-es képet fogsz próbálni előállítani a 4080-al 180FPS-el? Hát el kell, hogy keserítselek, megveheted a 850.000Ft-os fejszettet, (ami egyébként hogy hogynem elhagyta a lézeres követést, és natív játékok futtatására is alkalmas lett) de akkor fogd meg a vadi új gépedet, dobd a kukába és vegyél eg i913-ast meg egy 4090-et és az talán képes lesz bizonyos játkokat ebben a felbontásban 180FPS-el meghajtani. Röpke 2millát elköltesz rá, és megkapod a majdnem az elvárásaidnak megfelelő élményt.
    Én maradok a Q3 vonalon, ezek a 2000€+-os fejszettek csak a szimulátor fanatikusoknak vannak, de jó hogy vannak, látszik hova fog eljutni a standalone 2 éven belül.
    850.000 áll szemben a 230.000-el (Q3). 3 Q3-at tudsz venni az árán + még egy rakat játékot. Ezt gondold végig, de ha úgy érzedd vedd meg a crystalt, lehalább első kézbő hallhatjuk mennyire jó eszköz. (aztán hogy ez mennyire lesz elfogulatlan az más kérdés)

    [ Szerkesztve ]

    Discord:https://discord.gg/JkRTcgf

Új hozzászólás Aktív témák