Új hozzászólás Aktív témák

  • gulasoft

    őstag

    Én 5 éve nem játszom flates játékot csak VR-t. Egy vr terembe mentünk céges karácsony egyik részén, és berakták az arizona sunsine-t. Hirtelen ott találtam magam egy faházban, ahol ha oldalra döntöttem a fejemet 30 fokban, és kicsit lehajoltam akkor kiláttam a gerendák közötti résen és láttam, hogy ott mászkál a zombi (jó csak egy részét láttm, mert kicsi volt a rés). Ezt soha semmilyen 42356564236543"-os monitor nem fogja visszaadni. Ott döntöttem el, hogy a következő beruházás nem monitor lesz, hanem egy VR headset. Akkor lehetett előrendelni (6 hónap) a valve indexet 320.000Ft-ért. Persze a PC-t is kellett fejleszteni egy 1070ti-majd egy 1080ti következett. Kijött a q1, aminél a pcvr-ban az index jobb volt. Majd megjelent az xr2-es chipset, és nem sokkal később a Q2. Akkor váltottam, és tettem le a 2 éves indexet, ami a profi kábelfelfüggesztők ellenére a második kábelét ette meg. Napi 3-4 óra simán befittyent (gyerekeim már nagyok), soha nem garafika minőségét néztem hanem játékélményt, azonban kiskuplunggal ellentétben szerintem az UEVR megváltotta a PCVR-t azzal, hogy kb 30 mp alatt lehet az unreal 5-ös játékok 99%-át PCVR-rá alakítani, és folyamatoisan jönnek a konfig fájlok, amivel a külső nézetes lövöldözős játékből, egy mozdulattal belső nézetes motion controlleres játék lesz. (Alien fire team elit. Palworld (vr-ban toltam végig)). Most éppen a High on Life-al játszok, meg néha a Nightingale-el, mert az tény hogy kifejezetten PCVR címek nem nagyon jönnek, és ezek az UEVR-al nagyon szépen néznek ki, ha van hozzá egy minimum 4070ti. De ez csak egy kinézet.
    Majdnem minden nap játszunk walkabout minigolfot, és azt sem a részletgazdag valósághű grafika miatt (lowpoly). Soha senkitől aki bejött játszani velünk nem hallottam, hogy ez fú de csúnya, hanem inkább azt, hogy ilyen kevés poligonból ennyre pályaspecifikus hangulatot elérni, az menyire kasa. Egy VR mikor felveszed, elvisz egy másik világba. Van ami szögletes, van ami egy erős GPU-val PC szintű (mint említettem nem 4k-s monitorokba öltem a pénzt) és nálam a fullhd-s monitorral összevethető a grafika. Egy elit dangerous felejthetetlen VR-ban, egy valheim (szintén elég nagy pixeles játék, mégis nagyon sokan tolják) szintén felejthetetlen, és több 100 órák vannak benne. A lövöldözős játékokban nem vagyok jó, mert egérhuszárként kisvárosnyi embert mészároltam le CS-ben, itt meg a sebészkezű ifjoncok melett az én 55 éves remegős kezemmel csak homokzsák vagyok, mégsem mennék vissza semmi pénzért egy flates CS-re.
    Natívra is jelennek meg egyre szebb játékok, és ott ugye adott vasra jól tudnak optimalizálni.
    Lehet hogy szimulátorhoz jobb a 3 monitor, de ugye mit látsz egy autóban? Látod a fejed fölött az eget? Nem! megfordulsz ülésben és úgy nézel hátrafelé? Nem! Lenézel a lábadra? Nem! nézel előre, az elöl lévő visszapillantó tükörbe, meg nagy néha oldalra. Egy autószimulátorban el tudom hinni, hogy a 3 monior 4k-val szebb mint a fullhd VR.
    Számomra az autóverseny soha nem volt opció, nincs meg az a gyorsulás érzés, mint mikor a leafben odalépek a gázra (áramra), és 50-60 körül benyomom egy kanyarba és présel az ülésbe. Tudom vannak olyan hidraulikus ülések amik mozognak és pár millából egy kicsit visszaadják a mozgás érzését, de sem gyorsulást, sem lassulást, sem a préselést nem adhat vissza semmi, és amíg a gravitációs mezőtorzítót nem találják fel, nem is fogja tudni, és az nem 2-3 év. Inentől kezdve az hogy dülöngél, az annyira illuzó romboló lene, és akkor jöttök itt a valósághúséggel. Hát marhára nem az. Lehetsz Te a pálya királya, ha valóban bene lennél a kocsiban, egy fél órát nem birnád.
    Voltunk a céggel gokartozni is, hát ott leizadtam, és elfáradtam mint a dög egy két futam után. Ezért nálam ez nem opció, de ha valakinek ez jön be azt is megértem, csak menjetek el egy normális gokart pályára, (benzinmotoros gokartosra, nem ilyen elektromos csúszópályás szarra) és toljatok le pár kört, és utána üljetek be a 3 monitor közés és mondjátok, hogy az valósághű.
    Mindenhol máshol, az hogy benne vagy térben, körülölel, minden kis rezdülésedet követi az feledteti, hogy nem egy 4k-s monitor élességét adja vissza.
    Az hogy visszüljek a flat elé, egy akárhány colos monitorn kukucskáljak bele egy 3D-s generált világba ahelyett hogy benne lennék abban a 3D-s világban számomra elképzelhetetlen.
    Kicsit hosszúra sikeredett, de muszály volt reagálnom erre a sok ilyen szar, meg olyan szar véleményre, mert nekem személy szerint napi 2 óra VR a minimum, és soha egyetlen percre sem bántam meg azt az 5 éve hozott döntésem, hogy nem monitorra költöm a pénzt.
    De ez teljesen szubjektív személyes vélemény, és lehet ezzel ellentétes vélemény is csak ne hargudjon meg senki, ha azzal nem tudok egyetérteni, és nem tudom azt mondani, hogy megértem.

    [ Szerkesztve ]

    Discord:https://discord.gg/JkRTcgf

Új hozzászólás Aktív témák