Új hozzászólás Aktív témák

  • 0utsider

    tag

    válasz llll #61107 üzenetére

    Bár nekem nincs bobo-m, de én nem az alapján dönteném el, hogy hány %-on van a q3 akkuja, hanem az alapján, hogy éppen aktuálisan mennyi ideig fogom használni.
    Ha elég a q3-é akkor azért, hogy ne 2 akksi töltési ciklusát degradáljam egyszerre, azért bobo nélkül használnám.

    Egyébként elektronikai mérnök ismerősöm mondta régen, hogy töltési ciklus szempontjából tökmindegy, hogy 100-szor 1 %-ot, vagy 1-szer 100 %-ot veszel ki az akksiból, kb ugyan annyira fog degradálódni. Így én inkább az állandó feszültség pártján vagyok.
    Van aki esküszik a 20-80 %-os szabályra. Van aki meg azt mondja, hogy "városi legenda".
    Láttam már olyan laboratóriumi körülmények között végzett tesztet, ahol nem volt különbség a két verzió között. Ártani nem árt, az biztos :).
    De hogy ér e valamit? Passz!

    Egyébként én nem paráznék ezen. Ha garanciaidőn túl meghal az akksi, akkor vannak fent youtube-on q3 szétszerelő videók. Az alapján szerintem ha van egy minimális érzéked a dologhoz megoldod. :)
    Bár ha minden jól megy, akkor mire ez bekövetkezik, addigra kijön a q5 is, így nem biztos, hogy megéri majd vele foglalkozni.

    A lényeg: Szerintem ha úgy látod, hogy szükséged lesz a bobo kapacitására, akkor nyugodtan rakd fel már az elején. Én a sajátomat fixen töltőről használom.

    A kijelzők szerintem hamarabb fogják megadni magukat, mint az akku.
    Az enyém kb egy hete jött meg és már van rajta 2 db halott pixel. :(
    Bár nálam szvsz picit nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, mint tervezték. :D

Új hozzászólás Aktív témák