Új hozzászólás Aktív témák

  • delta9

    senior tag

    válasz maxika2004 #14870 üzenetére

    Hogy hol érdemes, az attól függ, hogy te hol élsz, én csak az én lakhelyemen tudok nagyformátumú nyomtatást, a te lakhelyeden ott kellene érdeklődnöd :)

    Szóval ezt igazából úgy lenne a hatékony és célszerű, ha
    1. a portréfotókat elkőkészíted Photoshopban, színkorrekció, ha kell, akkor maszkolás, háttércsere, színprofil, szükség estén effektezés stb.
    2. nem kell 20-25 MP-s kép, én a Nikon D90-nel (12.3 MP) készült képemet már nyomtattam hasonló méretben háttérként nem lesz vele gond (persze akkor szigorúan ISO100). De én ekkorában főleg tabló háttérként valszószínűleg inkább valami egyedi vektorosat terveznék meg Illustratorban.
    3. Az egészet összerakod InDesignban. A hátteret, a fotókat, az összes szöveget, ügyelve a tipóra, betűválasztásra, egyebekre is. Sokkal egyszerűbb InDesignban elrendezni az elemeket, objektumokat és szövegeket, hiszen erre találták ki.
    4. PostScriptet írsz, kifutóval, vágójellel, ha van vmi kérése a nyomdának, azt is figyelembe véve, és Distillerrel PressQuality PDF-et csinálsz belőle, elküldöd a nyomdának.

    De az egyszerűbb az lenne véleményem szerint, ha kizárólag a hátteret csinálnád meg a portréfotók nélkül, de már feliratozva, pontosan megtervezve, azt elküldenéd nagy méretű nyomtatásra, a végzősök portréit meg stúdióban fotózva, bevilágítva, kiválasztott háttér előtt, hogy ne kelljen maszkolni, csak színkorrekció, kontraszt meg retus, és ezeket külön hívatnád elő és ragasztanád a tablóra...

    Ha az egészet PS-ben akarod megcsinálni, az sztem önszop@tás, én biztos nem úgy csinálnám.

Új hozzászólás Aktív témák