Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    válasz BonFire #15317 üzenetére

    Először is köszönöm, hogy minősíted az értelmi képességeimet, hiszen páran elsőre, de a többség (a hülyébbek kedves olvtársak nyilván magatokra ismertek ti is) másodszorra azért felfogták BonFire szavait: Nincs ingyen PS. Én pedig nyilván a legalja lehetek, mert még most sem fogom fel, így a simán kisegítő iskolákban végzetteknek sem kell aggódniuk, hiszen van náluk rosszabb! (ők azok akik csak harmadszorra, vagy csak kevésbé értették meg a helyzetet). :D

    Azonban - bár a topic neve Adobe PS - én általánosságban írtam, hogy mit szabad letölteni és mit nem. Én továbbra is állítom, hogy ami a neten publikusan letölthető, az egyéb rendelkezés hiányában SAJÁT részre bármikor letölthető és felhasználható. Tipikus példája a weblapok olvasása, ugyanis miközben böngészed a netet, számtalan képet is letölt a böngésződ, miközben egyikre sincs jogod további felhasználásra. Ilyetén módon szarok az adobe úgy gondolta kezdetű minden mondatra. Aki dolgozni akar a PS-el, az megvette eddig is és meg is fogja venni.

    Másodszorra örülök, hogy te is a számítástechnika nagy öregjei mi több, rókái közé tartozol. Én is láttam DOS 1.0, a 3.0-ás változatot meg elég sokáig használtam is, sőt a mai napig is tudnám használni. A kérdés, hogy akarnám e.
    És a PS esetében szintén ez a helyzet, elhiszem, hogy tudnád használni a PS régi verzióit, de a kérdés, hogy akarnád e használni?
    Az általad emlitett emberek akiknek a gimp is megfelelne de mégsem kell nekik, azoknak véleményem szerint teljesen mindegy, hogy mit nem használnak, mert sem ezt sem azt nem tudják kezelni.

    20 éve írok szofvereket, nekem a PS maximum hobbi lehet, amiért mégis megvettem, és nem a gimpet használom, az az ok, a PS egy standard és ha megtanulok valamit akkor azt szerettem volna amit esetleg tudok majd máshol is használni. (nem sikerült megtanulnom az alapdolgokon kívül mielőtt még a tudásomat kezdenéd szidni.)
    Tudod vannak márkanevek amik egy idő után azonosulnak a termékkel, ilyen pl a Bendix, vagy a Kleenex, de mondhatnám a Hiltit, vagy akár a Xeroxot is.
    Ma már az ütvefúrók 1/100 ha Hilti, papírzsepit sem csak a Kleenex gyárt és Xeroxozni is többen xeroxoznak Canon fénymásolóval. Ilyen a PS is, elkezdesz "facebookozni", az ott található vicces módosított képekre egyszerüen csak azt mondják ez photoshop. (pedig a gagyi képek többsége nem ps-ben készül, sokkal inkább Microsoft Paint)

    A témához nem kivánok továbbiakban hozzászólni, még a "na ugye megmondtam", hozzászólást sem fogom elsütni :D, viszont ha lehet tanulnék kis és lehet nagyobb trükköket is, akár Tőled is, és minden kevésbé értelmes olvtárstól is :)

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák