Új hozzászólás Aktív témák

  • indigo

    aktív tag

    Sziasztok!

    A következő lenne a kérdésem: vettem egy új Nikon fényképezőgépet és a jelenleg használt CS5.5 nem ismeri fel a .NEF fájljait. Erre azt találtam ki, hogy letöltöm a ma megjelent Camera RAW 8.3-at, hátha ez megoldja a problémámat. Ezt le is töltöttem és elindítottam a letöltött telepítő fájlt. A telepítéskor megjelent egy ablak, amiben fájlok írása történhetett. Ezután ismét elindítottam a CS5.5-öt de ugyanazt a hibát írja ki egy .NEF fájl betöltésekor, mégpedig:
    "Nem lehetett az utasítást teljesíteni, mert a DNG fájlt készítő fényképezőgépet a Camera Raw telepített verziója valószínűleg nem támogatja. További információt a Camera Raw súgóban talál."

    Az a furcsa, hogy pont ez a 8.3-as verzió támogatja a fényképezőgépemet. Lehet, hogy nem telepítette a megfelelő helyre? Vagy ez a CS5 már nem kompatibilis az újabb Camera Raw-kal? Van-e valami ötletetek?
    Köszönöm a választ!

    Erről a linkről töltöttem le. Most azt is látom, hogy az Adobe DNG Converter töltődik le a Camera Raw 8.3 néven. Azt hittem, hogy a Camera Raw 8.3 egy beépülő Plug-in lesz a Photoshoppomba és minden ugyanúgy fog működni, mint korábban. Ehelyett ez egy különálló program?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák