Új hozzászólás Aktív témák

  • ViZion

    félisten

    válasz Hooper #9491 üzenetére

    Szia!
    Nekem is SSD van. 6 GB rammal. A1-es plakátoknál sem nagyon használ scratch disket (persze több file megnyitásánál már nőddögél). Nemrég dobtam át SSD-ről a HDD-re, mert ugye elvileg az SSD ezt nem szeresse. Nem vettem észre sebességben különbséget, mondjuk én úgy dolgozom, hogy lehetőleg ne legyen egyszerre több nagy psd nyitva. Tehát képeket előkészítem, retusálom, vágom, stb. elmentem, majd a már előkészített képeket húzom a plakátra, vagy amivel épp dolgozom.

    Maga a photoshop mindenképpen SSD-n legyen, ha spórolni akarsz, és nem vagy power M$ office user, akkor az office-t rakd HDD-re, rengeteg helyet spórolsz. PS-nél állítsd be, hogy a RAM 75-80%-át használhassa max.

    SSD-nél szvsz felesleges a lassú-gyors témába belemenni (persze aki játékra vagy benchmarkra épít gépet az most csőretölti a fegyvert :P ), HDD-hez képest a leglassabb is gyors :K 64 GB-os van nekem is, rajta 8 GB Ubuntu + 8 GB openSUSE partíció, meg egy rakás üres hely. W7 64 bit, egy rakás programmal. Szokásos SSD optimalizáció megvolt (hibernálás ki, temp a HDD-re, letöltések, torrent a HDD-re, NTFS last access ki, stb.)? Hibernálás sokat foglal, ehhez terminál parancssorban rendszergazdaként powercfg -h off + enter. Nálad ez +8 GB-ot jelent ;)

    Megnyitni mindegy honnan nyitod meg, a képek a memóriában vannak, ahogy írod is. Csak lehetőleg ne egyszerre sokat nyiss, akkor nem kell hatalmas scratch.

    Elnézést a hosszú offért!

    Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Új hozzászólás Aktív témák