Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz JoolsNOS #1868 üzenetére

    Téged aztán jól átvágtak egy rosszul megírt kezelési utasítással, pedig kár vele szenvedni. Merem ezt állítani annak ellenére, hogy már az angol eredetiben is úgy írják, ahogy a magyarban:

    http://www.x4energy.com/en/chargers/xact/xact.html

    Eleve, ha jól veszem ki, az első és hátsó slot van sorba kötve (ennél is, mint hasonló társainál), tehát simán berakhatnád először csak a hátsó cellákat, attól még nem záródik az áramkör, nem történik semmi, nem jelez a LED sem. Csak mikor behelyezed elől is. De egy nagy hülyeség az egész, berakhatod kézben az összeset, utána mehet be a konnektorba. Nincs ebben semmiféle processzor, főleg ennyi pénzért, hiszen a töltőt szinte ingyen mellékelik 4 db akkuhoz.

    A leírás még csak biztonsági időzítőt sem említ, nem úgy mint a másik tültőjüknél, ahol szépen felsorolnak mindent:

    http://www.x4energy.com/en/chargers/xpert/xpert.html

    Pedig ilyen 250 mA nagyságrendű töltőknél már szoktak beépíteni legalább biztonsági időzítőt, más cégek. Mivel főleg kisebb kapacitású akkukra, ilyen áramon veszélyes lehet a túltöltés. Itt ezt elintézték egy kis szóbeli figyelmeztetéssel: Fennállhat a túltöltés veszélye!

    Bizonyára szemfényvesztés az automatikus töltőáramválasztás, gondolom a műanyagfoglalat van úgy kiképezve, hogy másképp érintkezik AA vagy AAA cella berakása esetén. Tehát nem elektronikus, csak mechanikus védelemről van szó, de nem is lehetne ezt elektronikusan (legalábbis a realitásokat tekintve) megoldani.

    De ugyanez lehet a helyzet a polaritásvédelemmel is. Egy műanyag perem játszhatja a védelmi szerepet, így fordítva berakva egyszerűen nem érintkezik.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák