Új hozzászólás Aktív témák

  • addikt

    Sziasztok!

    Minden tapasztalat és elméleti tudás nélkül szeretnék egy szép kis akváriumot összedobni magamnak. Az ötlet hirtelen jött, szóval csak most kezdek utánanézni a dolgoknak mindjárt el is olvasom a topicot meg ha még tudnátok adni 1-2 hasznos linket azt megköszönném.

    Addig is pár kérdés, amíg olvasgatok:
    Egy 90cm széles 38cm mély alapterületű helyre szeretném tenni, kérdés hogy ez jó aránynak számít? Illetve milyen magas legyen?(összesen 70centi helyem van, de ha még lámpa is lesz fölötte meg akarok egy kis helyet hagyni neki, hogy tudjak benyulkálni úgy gondolom maximum olyan 50cm magas lehet)
    Szóval ekkora helyem van, ennek jók az arányai, vagy mekkora akváriumot javasolnátok ide?
    Tudtok valami helyet javasolni Budapesten ahol jól(ez a legfontosabb) és nem túl drágán megcsinálják az akváriumot?

    Meg szívesen fogadnék javaslatokat a ''berendezést'' illetően is. Milyen vízszűrűt, világítást, homokot, kavicsot, hátteret(kell egyáltalán?) növényeket, halakat stbt javasoltok.

    Alapvetően egy szép világos átlátható akváriumot szeretnék, szóval valami világosabb kaviccsal alul, nem túl sok növénnyel és olyan háttérrel.
    Halaknak úgy gondoltam hogy egy nagyobb raj kishal(pl neon) és mellé 1-2 nagyobb. Kérdés: a nagyobb halak megeszik a kicsiket? Esetleg még 1-2 algaevő. Tudtok ilyen halakat javasolni? Semmi spéci hal, én még kezdő vagyok és nem akarom hogy kipusztuljanak mellőlem szóval valami igénytelenebb fajta kéne.
    + még arra gondoltam, hogy mivel nem akarom hogy a vízszűrő egész nap zúgjon a szobámba, az megoldható hogy kivezessem egy szomszédos helyiségbe, hogy ott zakatoljon?

    Egyelőre ennyi, most elkezdem olvasni a topicot, meg ha adtok közben linket azokat is.

    ''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''

Új hozzászólás Aktív témák