Új hozzászólás Aktív témák

  • baly81

    aktív tag

    válasz BigBear #75867 üzenetére

    Persze, tudom. Átírni át lehet az értékeket, hasonlóan a hamis SSD-hez, vagy pendrive-hoz. De attól még ezek a termékek hamisak, átverések és ha valakinek ez kis utánnajárás után sem tisztul ki, akkor sajnos átverik. Nem mondom, hogy értsen hozzá mindenki, nem kell mindenkinek atomfizikusnak lennie, de azért kis utánnajárás után leeshetne sok embernek, hogy hasonló SoC-al, memó mérettel 4-500EFt-ért kínálják az azonos kategóriába tartozó készülékeket. "Biztos le akarja húzni a többi gyártó!" Mi? A példánál maradva, itt 25-30 EFt-ért hirdetik... No Comment!
    De ez nem csak ebben az esetben igaz. Ismerősi körömben sokaknak segítettem/segítek telefon/számítógép vásárlásban. Ők, néha a segítségem nélkül 2-3 éves, nagyon szép állapotú telefonokat cserélnek le olyan új készülékre, amik sokkal gyengébb SoC-al rendelkeznek, vagy a teljesítményük épp hogy eléri azokét amit "én vetettem" velük pár éve. Aztán amikor mutogatják büszkén, hogy milyen új telefonjuk van... Nem mindig örülnek a véleményemnek. Jelzem legtöbbjük hívás, sms, talán youtube videó... Mert többhöz nem nagyon értenek! Erre kell nekik az új telefon 100-ért, rosszabb speckókkal, mint az előző!
    Ugyan ez a helyzet a laptopokkal is. Általában használtan vetetek velük jó állapotú, normális teljesítményűt, mert a környezetemben mindenki azt hiszi, hogy 150-ért megkapja a NASA központi szervergépét. Amikor megmutatok nekik egy benchmark pontszámot egy új laptopban lévő és egy használt gépben lévő CPU teljesítménye között mindegyik értetlenül néz. Hogy míg az újban átlag 2000, egy használtban 6-9000 pontszámút is találsz, ugyan abban a 150EFt-os kategóriában. Akkor szokott elszakadni a cérna, amikor ennek ellenére is az új, gagyi laptopot veszik, mert "jaj, a garancia". Aztán pár hónap múlva hívnak, hogy csináljak vele valamit, mert lassú. Ekkor szoktam nekik mondani, hogy benzines rongyal törölgessék át, és adjanak neki szikrát.

    Ha megkérnek, lelkiismeretesen és ingyen szoktam segíteni mindenkinek (család, barátok, ismerősök, szomszédok). Sokszor nem 1-2 órát ráfordítva és hívást indítva a saját telefonomról. Lassan leszokok erről, mert sajnos azt veszem észre, hogy a környezetem lévő emberek butulnak, -vagy csak az én ingerküszöböm lett más-. Nekem meg már sem idegrendszerem, sem felesleges időm nincs ezekre...

    [ Szerkesztve ]

    Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!

Új hozzászólás Aktív témák