Új hozzászólás Aktív témák

  • opr

    veterán

    válasz -Faceless- #14588 üzenetére

    Törvényes ez egyáltalán, hogy van egy határozatlan idejű szerződés, és valakinek az orra alá dugnak egy határozott idejű papírt, hogy írja alá? Őszintén szólva nem vagyok biztos benne, de bűzlik a dolog rendesen.

    Amúgy amennyire tudom, nagyon kell az ember mindenhol, nem hiszem, hogy sok idő lenne, mire találnál új melót. Én a helyedben azt csinálnám, mint fentebb is mondták, hogy megmondanám, hogy nem írom alá a határozott idejű szerződést. Nyilván udvariasan, meg hogy természetesen beszélhetünk olyanról, hogy módosítjuk a szerződést, de csak határozatlan idejű jöhet szóba.
    Ez azért is jó, mert így valószínűleg tudod húzni kicsit az időt is, ha más nem, amíg megy ezen a szenvedés, találsz valami mást. Ha meg nem, akkor utolsó utáni lehetőségnek még mindig ott van, hogy beadod a derekad és aláírod.

    Amúgy a határozott idejű szerződés se mond olyat, hogy amíg le nem jár, muszáj ott dolgozni. Ezt sokan félreértik. Az a maximumot jelenti, amíg ott dolgozol, ha nem hosszabbítják meg. Szóval attól, hogy aláírsz 6 hónapra, Te is, meg a főnököd is dönthet úgy, hogy byebye van kb bármikor. Felmondási időt nézd meg, határozott idejű szerződésben nem szokott lenni, vagy max ilyen 1-2 hét.

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák