Új hozzászólás Aktív témák

  • net84

    őstag

    válasz Jhonny06 #15074 üzenetére

    Az emelés és a tervezett távozás közötti idő szerintem döntő. Fizetésemelést kérni olyankor, amikor a távozásom tervezem (kinek mi a hosszútáv)? Hát, nem tudom... és még be is vallom? Az olyankor oké, amikor kemény bértárgyalás megy és őszintén felvázoljuk a távozás lehetőségét (esetleg pont a konkurenciához). De olyankor, amikor megadják a kért emelést, mégis lelépni? Akkor mi értelme volt beülni a hintába?
    Az biztos, hogy így nem nyögném be. Eddig akármikor már a lelépés szakaszában voltam (magyarán elkezdtem keresni más helyet), már nem érdekelt a fizetésem szintje. Igaz nem egy eset volt, amikor a kért vagy ígért emelés elmaradása volt pont a kellő lökés a váltásra.

    Előléptetést követően én előbb megértem a távozást... Ott alakulhatott úgy, hogy mégsem jön be az új pozíció, a nagyobb felelősség, a terhelés emelkedése - persze lehetne ezt is máshogy, de van az a szituáció, amikor már "ciki" visszalépni.

    #15071 Dinter - az előrelépés, a fejlődés lehet jövőbeni terv egy bértárgyaláson. Még az is jobb, ha azt mondod, jól érzed magad náluk, de pénzből élünk.
    Egy ilyen "úgyis távozok" kijelentés szerintem nem segítené sem a béremelésed, sem a "rövidtávú" ottléted.

    #15076 Dinter - fél év? Tényleg ne valld be vagy mond el és számolj az emelés elutasításával. Vagy jelölj meg többet és maradj, ha jó a környezet. Ez utóbbit meg indokolhatnád is azzal, hogy amúgy egy magasabb beosztásra és magasabb bérre vágysz...

    [ Szerkesztve ]

    Read only...

Új hozzászólás Aktív témák