Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz VágniValó #16635 üzenetére

    Haver is nemrég járt így. Mint írtam Közép-Európát lefedően végzi a B2B értékesítést (kemikáliák/mezőgazdaság). Nagyon nem az átlag fizetés szintjén mozog, de a népszerű IT-s fizetések is a bére alatt vannak nagyrészt. Tapasztalata és kapcsolati tőkéje van bőven.
    Mikor szóba hoztam neki az álláskeresési tapasztalataimat, akkor mondta, hogy nagyon sokszor keresik meg LinkedIn-en, némelyikkel felveszi időnként a kapcsolatot próbaképp. És legutóbb is olyan pozival keresték meg, amelyhez annyira nem arányult a bér, amivel megkínálták, hogy meg is kérdezte tőlük, hogy ők tényleg úgy gondolják, hogy ezért a pénzért sokéves tapasztalattal, piaci ismerettel és szakértelemmel bíró embert fognak találni? Állítólag a nagy hallgatás, meg a hát őőő igaza van, de ennyi a keret volt a válasz.

    Na mindegy, lényeg, hogy megvan a meló, lényegében erős 1 hónap keresgéléssel és a számomra megfelelő bérigénnyel és fejlődési lehetőséggel. Remélem tetszeni is fog és megy majd a dolog. Csak fura volt így majdnem 15 év nulla munkaerőpiac szondázással. Ugyanis nem követve a dolgokat, csak a hírmorzsák jutottak el az emberig, ami szembejött a napi hírek olvasása során futólag. Hogy így munkaerő hiány, úgy munkaerő hiány, nóccázé' nem találunk szakácsot a Balatonra, kilőttek a bérek, stb... Meg ugye ott a kamionos terület, amire rálátásom van, ott is egész szép pénzek leesnek a sofőrhiány miatt (normális nyugati cégnél meg pláne), de ezt igazán sosem vettem teljes egészében viszonyítási alapnak, mert ez nem munka, hanem inkább életforma. Sok távolléttel...

    Aztán ezek alapján fura volt, hogy mennyire sok helyen mennyire vicc még mindig az egész. Én megmondom őszintén, azt hittem, hogy a nettó 300, az a 8 általánis betanított munkás szint, az alap irodai munkák úgy nettó 400-tól, a valamilyen szaktudást igénylőek meg nettó 500-tól felfelé indulnak. Erre meg ott toporognak a cégek a 300-a sávban rengeteg pozira.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák