Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz snake1977 #16055 üzenetére

    Én már nem emléxem mikor lettem pc-s. Az első nagy játék ami kicsapta a biztit, az a Stunts volt. De előtte már a egér megfogta a fantáziámat. Volt a genius egerekhez egy egyszerű rajz program a drhalo. Na azt imádtam. Akkor már látható volt, hogy a pc vonal fog menni. Ezeket még mind sárga hercules monitoron toltam. Az volt az igazi retina gyilkosság. Meg a turbó gomb a gép elején.... mekkora. Amikor megemeli az órajelet 8-ról 16 megahertzre meg ilyenek. Valamiért nem nagyon rémlenek a játékok a ST előttről, talán a space inviders meg a alley cat, de másra nem emléxem. Az alley cat volt az első játék amit színes monitoron játszottam, akkor az nagy szám volt... CGA hehehe.
    Persze a pc-t az enterprise előzte meg azon rengeteg játékunk volt. Apám is dolgozott ilyen gépeken. Programozó volt hajdanán.

    Az első saját gépem ami már az apámtól független volt az egy P200-as masina volt, egy PCI-os Avance Logic vga-val megfűszerezve. Aztán bővítve lett egy voodoo2-vel. Onnantól apám örökli a régi gépeimet :) vagy az "össze lomolt" vackokat. Most pl egy AM2+-os Asus alaplapja van egy Sempron140-es procival, meg 2,5giga rammal, meg egy 160-as wincsivel. Ez egy komplett fujitsu siemens gép... konkrétan a szeméttelepről jött be. Semmi baja nem volt. Pöccre működött, csak az Isten tudhatja, miért dobták ki. Azok ott nyugaton eléggé érdekesen "gondolkodnak". A vicc, hogy tavaj még emberkéknek vettem ilyet mint otthoni konfig (fősuli miatt ma már kell egy állandó gép vagy laptop).

    Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

Új hozzászólás Aktív témák