Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Fenyő #24280 üzenetére

    Van egy rakás lehetőség. Hozzá kell tenni hogy a lap és chipsetgyártók hibája hogy HD ramot nem esznek meg.

    DDr1 időkben:
    Nekem alaplapot csak Abit jelentette. (leszámítva s370-ben a kondicserés korszakot pár lapnál)
    Asus, Asrock régebben híres volt a ramos inkompatibilitásairól, illetve Asrock kezdeti időszakában szemetet gyártott, legtöbb visszahozott lap ezekből került ki. MSI vel nem volt tapasztalatom. DFI és Abit volt talán a csúcs akkor. Soltek volt még kommersz, ezekből mai napig napi 8 órában megy 15-20 gép melóhelyen nagy részük szétfolyt kondikkal 10 éves kodegenekkel,olcsóbb asusból (4-5db) egy sem élt eddig.
    Otthon Intelem nem volt ekkor, hiszen nem csak a proci de a lap is olcsóbb volt amd-hez, pláne intel chipsetesel összehasonlítva...
    A listában az nforce2 az ami sztem gáz, igen jó lapok voltak hozzá és így a socketA csúcsát sajna ki is lőttünk! (Abit Nf7)
    Brand gyártók meg alapból nem szerettek idegen ramot. HP csinált sok ilyen ökörséget hogy egyáltalán ne menjen benne más csak a sajátja ami persze drágább volt.

    Tehát ami marad az az összes sis,via, uli, nforce4 ami kezel ddr266-nál nagyobb ramot. Azért ebből van egy pár!
    Aztán több gyártó volt mit ma.
    Illetve attól még hogy nem támogatott még működhet vele csak nem gyári időzítésen vagy órajelen. (nekem Soltek 845-ös lapban is elindult egy ilyen ram, de nem volt időm nézni hogy stabil-e vele. Illetve bár nincs sok értelme de sztem ddr2 ddr1 kombó lapok is kezelhették.

    [ Szerkesztve ]

    Vintage Story PH szervere újra fut!

Új hozzászólás Aktív témák