Új hozzászólás Aktív témák

  • Tudna segíteni valaki s771 lap (Tyan S5375) vs pcie3.0 (GTX 750Ti) kártya témában.

    Lapgyártó supportját kérdeztem és leírtam mivel hogyan megy és nem megy, de nem segítenek mert régi a lap.

    S5375 motherboard is already EOL for more than 5 years already.
    And we will not support this motherboard anymore.
    S5375 is using PCI-e GEN2 while your GeForce 750Ti uses PCI-e GEN3, there might have some problem GEN2 and GEN3 combination.
    As we have checked the BIOS, there is no selection that will fixed the PCI-e slot to GEN2 speed.
    You might stick to older VGA card as you mentioned below.

    Kipróbáltam rakás kártyák a gépben és mind működik leszámítva a legújabbat és egyben pont azt amivel kellene mennie. Tehát volt benne Asus X300, Asus HD2400XT, Sapphire HD4850, Quadro Fx550. Mind hibátlanult ment de a legújabb Gigabyte GTX 750Ti nem megy. Hasonló chipsetű lapban ment 1.0 módban de ott bughalmaz bios miatt csak egy másik kártyával és akkor sem mindíg. (ott más bajok is voltak)

    Valami olyasmi lehet hogy a 2.0-át nem eszik a 3.0 kártyák csak a 2.1-eset. Volt régebben valami ilyesmi még talán 1.0 esetén a 2.1 kártyákkal. Valami energiagazdálkodási baromság miatt...
    A lap gyakorlatilag nem látja a kártyát, mintha bent sem lenne. Ha nem tiltom az integráltat akkor sem jelenik meg az eszközkezelőben. Ha az integrált tiltva van akkor csak csipog 2-7-et (vagy 2-8-at) ami grafikus kártyára utal egyértelműen. Próbáltam a 16x és 8x slotokban is, bios beállításokat is állítgattam. Természetesen másik gépben a kártya működik hibátlanul!
    A kártya biosát kellene valahogy visszabutítani pcie2 módba legalább mert az a lap tudja. Merném én moddolni de nem tudom mit kell.

    [ Szerkesztve ]

    Vintage Story PH szervere újra fut!

Új hozzászólás Aktív témák