Új hozzászólás Aktív témák

  • DarthSun

    Topikgazda

    LOGOUT blog

    válasz bacsis #39011 üzenetére

    Olyan kb 1000x elmondtam már hogy a recept ez:

    A két hangkeltő beállítási technikáját kicsit részletezem, hátha valaki reprodukálni szeretné ( visszajelzések alapján ez csak kevés embernek sikerül ).
    Az Awe32 - CT3900 egy jumperes változat, melyet beállítottam 220,5,1,5 ( IO,IRQ,LDMA,HDMA ) értékekre, ezen biztosan működnie kell.A kártyán levő IDE csatolót letiltottam, mivel az optikák az alaplapra vannak csatizva, így a 11- es IRQ szabadon maradhat. Biosban letiltottam a soros és párhuzamos portokat. A 9- es irq- t átbillentettem a csak Legacy állásba.Így ide ( tapasztalatom szerint ) a GUS nem fog települni, a hálókártyát viszont ez hidegen hagyja és szépen ráül a csali 9- esre.Bedobom az Awe- t és a hálót a lapba és kialakul az előbbi erőforrás-foglalás.DOS alatt feltelepítem az Awe meghajtót+szoftvereket.Ha az Awe driver indulásakor rendesen kijelzi a bejumperelt értékeket akkor egyelőre minden ok.
    Utána következik a GUS. Behelyezés, telepítés+konfig.A GUS konfigurátor-programjában a maradék IO,IRQ,DMA értékek kényelmesen kiválaszthatók, nem ütköznek semmivel. Nálam 240, 10,3,4,0, és az SB mód a 7- es IRQ. A fenti rendszer fordítva is működik, tehát az Awe 240,7,3,7- re majd a GUS megint a maradékra, ekkor a GUS lesz elöl :-).

    Itt ugyan GUSPnP a szereplő de ugyanez érvényes a Classic és a GUSMAX kártyákra is. [link]

    Valamint igen sokszor hangsúlyoztam hogy egyátalán nem egyszrű mutatvány az egész, válogatni kell az alaplapokat hogy találjunk olyant melyben működik ez az elv. Sok olyan lap van mely tök szabadnak jelzi a GUS által igényelt IRQ/DMA értékeket, a GUS konfigurátor program mégis foglaltnak jelzi ( jellemzően a 486 és P1 lapok ). Nálam a tapasztalat szerint ezekkel a gondokkal csak a BX chipset tud megküzdeni. Nem véletlen tehát hogy az Awe-GUS dual gépeim PII/450 ill PIII/650 alapokra épülnek. A korabeli Scene-Compok is indításkor azt írják ki hogy az ajánlott konfig : PII/450+GUS :)

    Tehát nem b***ogatásként, hanem igazán barátilag mondom, sokszor leírtam, priviben meg is beszéltük régebben, miért nem eszerint installálod ????

    ui: bocs, ezt már nem tudtam kihagyni mivel leszóltad a P4EE- met. ;] :DDD

Új hozzászólás Aktív témák