Új hozzászólás Aktív témák

  • Fenyő

    őstag

    válasz arn #45553 üzenetére

    Én nem tapasztaltam, pedig 40mhz-es FSB-én használom (Asus Sis 471-es lap 5x86 133@160, 64mb FPM ram), mondjuk win 95 OSR2.1 van rajta 7.1-es Dosos boot menüvel, hogy 3.x alatt mi a helyzet vele arról nem tudok nyiltakozni.

    Chris82: Aladdin (ill. van még pár ilyen játék) nem megy alapból ha 32 megánál több ramod van, eatxms-el le tudsz lezabáltatni kellő mennyiségű ramot. Emm386-ot én nem javaslom az ems néküli memória konfigurációhoz, Win eléggé fázik tőle (meg egyéb progik se nagyon szeretik, ami csak súlyosbodik ha több hangkari, esetleg smartdrv is aktív a gépen), helyette inkább hardveres umb drivert javaslok (Pci chipsetesekhez ált. jó az umbpci, régebbiekhez Umb_drvr, Last Byte Memory Manager, Rdosumb, ill. külön van 3/486-os Sis chipsetekez is, aminek nem ugrik be a neve), ha az E000-EFFF szegmenst nem foglaltatod le vele akkor Win9x alatt kellően sok konvencionális (base) mellett lesz emulálható ems-ed, így paradox módon 9x alatt több dosos játék fut, mint natív dos alatt ems-re/xms-re kihegyezve, mondjuk nem minden ezért kell külön Dosos indító memkonfig is (itt egy saját pl. rá).
    Amivel még lehet nyerni, az a driverek (ill azok betöltési sorrendje, célszerű a nagyobbakat előre venni, ill. ha több umb szegmens van akkor azokkal is lehet sakkozni, hogy a lehető legjobb legyen a kihasználtságuk, Memmaker ebben nagyon nem jó :DDD , kézi beállítással sokkal többre mész), Dos típusa, MS 6.22 helyett én a PC-Dos 7.0-át preferálom, alapból is és minden drivere, tsr-- kicsit kevesebbet eszik az MS félénél, amellett a jó tulajdonsága mellett, hogy 100% MS kompatiblis. Ami sokat tud enni az az egér a cd-rom és hangkari driverek (de a ctmouse beéri 3kb-al, ill Helix-el az egér és az mscdex az xms-be tölthető, míg van 6kb-ot evő cd-rom driver is, ami szinte minden atapi-s egységgel kompatibilis).

    Zoltanz: Menni fog, de nem lesz túl élvezetes a használata, 7-es inkább már natív 2 magos proci kell a kényelmesebb használathoz.

    [ Szerkesztve ]

    Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

Új hozzászólás Aktív témák