Új hozzászólás Aktív témák

  • Bile Demon

    őstag

    válasz alvaro #46754 üzenetére

    Én se találok róla semmit, úgyhogy nem tudom linkelni.

    Noname kártya, a kártyára nem volt ráírva semmi azonosító, a dobozán volt talán valami violinkulcs vagy egyéb zenei motívum és a Music Wonder felirat, és a doboz végén a fehér részére rá volt bélyegezve kéken a PC wonder 2.0 (vagy ilyesmi). Gyufásdoboz szerű felépítés, tehát körbe színes nyomtatott papír, amiből kicsúsztatható fehér dobozban volt a kártya, kb 15x20cmx5cm.
    A kártyán volt mikrofon és vonal bemenet, hangszóró kimenet és hangerő poti, joy port. Tehát SB 2.0 szerű felépítés, 3db CMS foglalattal. Valami DIP tokos intel mikrovezérlő volt rajta több főleg DIP tokos kisebb IC. Az hogy Yamaha chipes volt e az OPL2 azt nem figyeltem akkoriban.

    1993 második felében tuti, hogy lehetett venni pl. a Ready-nél 4990Ft + ÁFA volt. (Az Adlib kompatibilis kártya meg 1990Ft + ÁFA volt). Lehet, hogy már előbb is kapható volt, de akkor még nem gyűjtöttem rá. :DDD

    A karácsony előtti utolsó tanítási nap délutánján mentünk venni haverommal, persze pont elfogyott... Végül 7000Ft-ért a Garai-nál vettük meg.
    Voltak hozzá valami szoftverek, midi lejátszó, meg digi hang felvevő.
    Kb. egy évvel később, vagy még később, is lehetett még kapni, a doboz ugyanaz az volt, de a kártya már fele akkora, az is ugyanúgy kompatibilis volt mindennel (ami SB 2.0), de zajosabb volt.

    Bruhe

Új hozzászólás Aktív témák