Új hozzászólás Aktív témák

  • alvaro

    senior tag

    válasz RexMaximus #50034 üzenetére

    A magam részéről azt értékelem, ha minél "svájcibicskább" egy lap, legalábbis értelmes keretek közt. Ennek megfelelően az én választásom a legfelső lenne, mert azon látok VRM-et, így remélhetőleg eszi a 3.3V-os procikat is.

    Tény, hogy DX2-nél ennek általában nem sok jelentősége van.

    A másik a RAM foglalat, amiben szintén vezet a kétféle slotjával. A másik két lap csak 9 bites ramokat fogad, gyakorlatilag 32 MB a maximum, ami beléjük mehet (nem mintha ez nem lenne elég egy ilyen gépbe - vannak széles 4 slotos lapjaim, amik ennének 128 megát, mégis egyetlen 32 megás modul szólózik bennük, és még ez is szinte túl sok bármihez, ami 486-on elfuthat). Létezik ugyan 16MB-os 9 bites, de én még életemben nem találkoztam ilyennel.

    Úgyhogy marad a kizárásos módszer: az alsó kiesett, mert tropára marta az akku. Innentől a két felső között tényleg az ízlés és a benchmarkok döntenek. Lehet, hogy valamiért pont a gyengébbik tetszik meg neked. És hát miért ne?

    Volt pl. egy UMC-s Gigabyte lapom. Hasított mint atom, tudott 60-66 FSB-t is. De még 20-at is egészen régi procikhoz. Egyébként a 60/66-ot semmilyen procival nem bírtam stabilizálni, sebaj :D Viszont a jumperelése egy rémálom volt. Minden szerteszét az alaplapon, a manuáljában nemkülönben, jojózott a szemem tőle. Szinte megkönnyebbültem, hogy meghalt. A mostani Shuttle ugyanaz a chipset, de a jumperek logikusan elhelyezve, a manual jó, szóval egy élmény. (Kár, hogy ez is Dallas chipes, ami egy időzített bomba. Nehéz tökéleteset lelni...)

    Viszont benyögöm a szokásos figyelmeztetést, hogy a középsőről a nagy kék akkut szedd le, mielőtt kárt tenne a lapban!

    Szerk. És persze az utántalált SiS461-es is jó lehet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák