Új hozzászólás Aktív témák

  • DBob

    őstag

    válasz RexMaximus #50457 üzenetére

    "Valakinek fel kell vallalnia a szervezest, ez vallalom ha mas nincs."

    Hiba. A szervezés ugyanis véleményem szerint, nem egy emberes dolog.

    - Van, akinek jók a kapcsolatai és tág az ismeretségi köre, neki kell szervezni placcot, minimális szükséges infrastruktúrával (net, áram, asztal - szék)
    - Van, aki tud hálózati eszközöket szerezni, be tud állítani megfelelő eszközöket, el tud hozni megfelelő eszközöket, egy proxyt adott esetben fel tud húzni, stb.
    - Van, aki csak szimplán lelkes, és rá lehet bízni az élelmezés ellátását (ha ennek közös szervezésének igénye van)
    - Van, aki tud megfelelő, előre telepített, ready-to-deploy gépeket hozni, hogyha nem az a szituáció, hozza mindenki felkészülten a sajátját.

    Régen, a "mi időnkben" ez úgy volt, lebeszéltük a helyszínt, egyeztettük az időpontot az emberekkel, és mi egy szűk csapat kimentünk előtte lévő este a 0. napon, beüzemeltünk előre kb. mindent amit lehetett. Ez önmagában késő délutántól - éjfélig terjedő program volt, de cserébe másnap annyi dolguk volt az embereknek, lecuccoltak, kényelembe helyezték magukat, bedugták a kábelt, és játszottak.

    Ennek ellenére talán tavaly vagy tavaly előtt jártam olyan (fizetős) eseményen, ahol én segítettem beüzemelni a compo eseményre a játékokat, mert a szervezők úgy jöttek el, semmit nem próbáltak ki előtte, így semmi nem ment, és igazándiból le is szarták. És komplett szervező gárda intézte az egész eseményt, nem egy ember volt a "szervezőbrigád".

    Persze, ez csak az én tapasztalatom. Nem mondom, más nem tudna egymaga különbet szervezni.
    De én amondó vagyok, ha valóban akarunk LAN-ozni egyet, találjunk egy szimpatikus relatív távoli időpontot (fixálható legyen előre mindenki által), jelöljünk ki egy max limitet, és osszuk szét a feladatokat egymás között.

Új hozzászólás Aktív témák