Új hozzászólás Aktív témák

  • The DJ

    addikt

    válasz DBob #50624 üzenetére

    "Forrasztott energiaforrások esetében szokott lenni két külön PIN, amire rá lehet kötni a cserealkatrészt. Eddig nem láttam kivételt."

    Ez új infó, utánanézek, hátha itt is ez a helyzet.

    "Jártam így, egy szintén egyedi meghajtóval rendelkező 386SX Compaq esetében. Mechanikai gondja volt. Neked is meg kell nézni, mi okozhatja. Szedd szét, tisztítsd meg, kend újra, rakd össze, és próbálgasd. Elektronikai kontaktusokat takarítsd le sebbenzinnel."

    Már volt szétszedve (bár nem teljesen). Azt elértem, hogy olvasni mindig olvas, ami szuper, a gond az, hogy valamiért nem tudom kiadatni vele a lemezt, úgy kell kierőszakolni belőle. Egy floppy szét is esett már emiatt. Persze ez egyértelműen mechanikai hiba lesz, megpróbálom majd teljesen szétbontani.

    "Kopó alkatrész, ne próbáld meg javítani. Méret és feszültség azonos típussal pótold."

    Akkor ezt se úszom meg, a tápot is szétszedem és megnézem milyet kell keríteni bele.

    "Kép alapján szokásos Realtek 8019 / 8029 (AS).
    NE2000 kompatibilis, jumper-free kártyák. Toolt találsz hozzá, beállítod kívánt IRQ / DMA / MEM értékeket, majd NE2000 kompatibilis drivert felteszed Windows 3.11 alá.
    Utána máris indíthatod a mIRC-et."

    Sok mindent láttam és csináltam már az évek során, de a retro hálózatkezelés kimaradt az életemből. Amikor ilyen gépeim voltak sosem kerültem hálózat vagy net közelébe, úgyhogy ez teljesen ismeretlen terület. De szeretek kísérletezni, úgyhogy neki fogok ugrani ennek is. Biztos jövök majd még ezzel kapcsolatban kérdésekkel.

    Köszönöm a válaszokat :)

    Esetleg a 386-os laptop DOSosítására nincs valami ötleted?

    https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

Új hozzászólás Aktív témák