Új hozzászólás Aktív témák

  • HSNet

    aktív tag

    válasz r0b3r #54914 üzenetére

    Vortex 2-es kártya.

    Con:
    Zenére izé, analóg része nem rossz, de semmi igazán komoly, ellenben nem újramintavételez mindent, mint az SB Live/Audigy, így annál és a belépő kártyáknál jobb, de egy Audigy 2 ZS, vagy az VIA IceEnsembe kártyát manapság olcsón foghatóak, és jobban szólnak.

    Midije so-so, DLS soundfontokat eszik, ami erősen limitál, illetve vannak driver gondok is, HW mixer és DSP max 64 hangig működik (késebbi driverrel ezt javították, de minden mást, beleértve a stabilitást is elrontottak, így inkább ne).

    SB emulációjáról az egyetlen jó hír, hogy van. SB Live az ensonique-os sw-vel nagyságrendekkel jobb.

    Pro:
    Wavetable header működik rendesen DOS alatt is!

    És a lényeg, tud hw-s A3D 2.0-t. Ehhez használj Win98SE-t, VXD-s drivereket, sorrend: 20.41, ha nem megy, akkor próbáld meg a 20.48-at, ha az sem megy, akkor a 20.46-ot.

    Alaplapra háklis, 440BX és i815 mellett nem szokott gond lenni, VIA Apollo 133 variációknál általában a 20.48-as driver-rel hajlnadó működni, ha már fent van a via 4in1, de bármelyiknél szükség lehet rá, hogy átpakold másik slot-ba, mert nem mindenkivel szeret osztozkodni az IRQ-n.

    A3D demo-khoz, és a játékokhoz is fejhalgató a legegyszerűbb, de ha van egy jól beállított stereo hangfal párod, azokkal is burtális:)

    In God We Trust. Everyone else must have an X.509 certificate.

Új hozzászólás Aktív témák