Új hozzászólás Aktív témák

  • frescho

    addikt

    válasz Frawly #63446 üzenetére

    Az Intel sem azért nem fejlesztett, mert ez a hobbijuk, hanem mert más irányba indultak el. Az AMD APU jól beijesztett nekik, ezért elkezdték tolni a GPU fejlesztést. Ha megnézed, akkor ma az IGP több helyet fogyaszt, mint a CPU részleg.

    Az AMD sem fog tudni egy már kiforrott architecturán radikális előrelépést produkálni. Ez már most is látszik, bár nagy újdonságnak próbálják mutatni a valóságban 10-15% IPC fejlődésnél nem volt több most már a Ryzennél sem. Ami fontosabb, hogy lassan megtanulnak a chipletes felépítésre optimalizálni és ehhez bekerül az ütemező a Windowsba is.

    Az Intel ha előre akar lépni, akkor nagyot kell gurítania. Követhetik felépítési design terén az AMD-t. Esetleg az IGP-t áttervezve és annak a hatékonyságát tranzisztor számra levetítve javítják, így átcsoportosítanak a tranzisztorszámból a CPU-ra. Akár el is hagyhatják az IGP-t teljesen (chiplet designnál ahova kell csak oda pakolnak IGP-t) De remélhetőleg hoznak végre egy teljes design felújítást jobb csíkszélességgel.

    De mindez nem befolyásolja azt, hogy megpróbáljak építeni egy dual Z80-as csodát. Erről jut eszembe egy találós kérdés: Házában 3 proci lapul, de egyszerre csak kettőt használ ki. Melyik gép ez?

    https://frescho.hu

Új hozzászólás Aktív témák