Új hozzászólás Aktív témák

  • frescho

    addikt

    válasz izee #63843 üzenetére

    Hardver oldalról nézve teljesen más. A Vampire egy FPGA amiben megvalósítottak (leprogramoztak) egy komplett CPU-t, meg egy vidókártyát. mellé csaptak sok RAM-ot és ROM-ot. A 1240-es egy rendes 68040-es CPU-t tartalmaz, meg van egy RAM fogalalata. Ráadásul az Apollo 1200-es hez való.

    Ha arra vagy kíváncsi, hogy mire alkalmasak, akkor is van különbség. Az Apollo lassabb, de igazi eredeti tuning darab. A Vampire ezzel szemben egy sokkal erősebb, de nem autentikus. Minde a kettő drága, de van még drágább cucc is.

    Ha csak játszani szeretnél az Amigával és nem érdekel a Quake/Doom vonal ami nekem már inkább PC-s, vagy nem akarsz korabeli render programokkal szórakozni, akkor mind a kettő overkill. VHDLoadhoz elég valami egyszerűbb kártya is, azt megúszod sokkal olcsóbban. Egy Furiával megpatkolt A600-at vittem a kiállításra. Az órajelet visszavettem 21 MHz-re, hogy tuti ne melegedjen és mindenki nagyon elégedett volt vele. A másik gépben (1200) is valami olcsó ACA volt, 100EUR körüli áron jutottam hozzá. Megkockáztatom, hogy egy 1200-essel ha nem akarsz túl sok dolgot, akkor 4, de inkább 8 MB fast RAM bővítéssel is tök jól el lehet játszogatni.

    Ez most gyors brain dump volt, ha konkrétabb dolog érdekel, akkor megpróbálok rá válaszolni, de az Amiga nekem is csak vágyálom volt, aztán mire kezdtem volna megismerni volna jött a PC. Aztán mostanában karcolgatok vele megint, de messze nem vagyok profi.

    [ Szerkesztve ]

    https://frescho.hu

Új hozzászólás Aktív témák