Új hozzászólás Aktív témák

  • DBob

    őstag

    válasz #95904256 #6701 üzenetére

    Overdrive procik gyárilag bordásak voltak jah. De azok egy picit drágább kategória volt. Így spórolt a delikvens az alaplapon, de valamennyit vesztett a procin. De gyakorlatilag ezzel ki is merült akkor a gyárilag bordás procik kínálata abból a korszakból.

    Az első példányok inkább kifejezetten forróak voltak. Még 5Vról mentek mint a 486osok, de magasabb órajeleken, komplikáltabb belső felépítéssel. Nem is csoda, hogy mindössze két féle órajelben készült socket 4 pentium, mert leváltották nagyon gyorsan. Jah igen, az egyetlen socket 4-es procim is integrált bordával jött világra, ventilátorral ;)

    Ettől függetlenül természetesen az összes pentiumra kellett borda, és aktív hűtés is. Valakik, aki meg merték kísérteni a sorsot megjátszhatták azt hogy csak egy méretes bordával hűtötték, ventilátor nélkül. De ez nem volt ajánlott. Borda nélkül meg pentium nem üzemelt. A borda már a 486os korszak közepén-végén kötelező kellék volt.

    Én 1x járattam a már műanyag tokozású, csökkentett csíkszélességű, legutolsó szériás pentium 233mmx-et 100mhz-en, egy méretes socket 370-es bordával, a routerben anno. Így is az forró volt ;)

Új hozzászólás Aktív témák