Új hozzászólás Aktív témák

  • Bile Demon

    őstag

    válasz gban #85466 üzenetére

    A memtest sokkal aggresszívebb, mint a valós használat Windows alatt.
    Memtestben vannak olyan tesztek, amikor csak 1 bitet mozgat, ha a hibás cellában van pl. 0 és körül minden más cellában 1-es és épp ez kell, hogy kijöjjön. Lehet, hogy az adott hibás cella annyira a határon van, hogy a körülötte lévő összes szomszédjának és még a második harmadik sorral odébb lévőknek is ellentétetes töltése kell legyen, hogy a bithiba előforduljon.
    Windows alatt ilyen lehet, hogy ma még elő se fordult, csak fél év alatt egyszer fog és akkor se fogod észrevenni, melyik adatban okozott eltérést.

    Nem úgy kell elképzelni az ilyen hibákat, hogy teljesen szakadt vagy zárlatos az adott bit tranzisztora és mindig rossz, inkább csak anyaghibás lehet ott a Si kristály, szennyezés, vagy fotolitográfiánál épp volt egy porszem a képben, ami miatt az adott struktúra nem ideális felépítésű lett. Lehet, hogy nagyjából jó az adott cella, csak kicsit kisebb a tároló kondenzátor felülete, mert lemaradt az egyik sarka. Így kisebb a kapacitása a kelleténél. Esetleg szennyeződés miatt nagyobb a vezetés/csatolás a szomszéd cella fele, vagy a bitvonallal nagyobb a csatolása a tervezettnél stb.

    Bruhe

Új hozzászólás Aktív témák