Új hozzászólás Aktív témák

  • setup

    tag

    válasz KAMELOT #30662 üzenetére

    Az egész táposdi elég maszatos manapság. Én annak idején még használtam 4870X2-őt, aminek 286W volt a TDP-je és nem írtak mellé a minimumnál 600W-nál erősebb tápot akkoriban.
    Ma meg egy RX6800 250W-os TDP-je mellé is simán odaírják a 700W-ot. Itt kézenfekvő, hogy az OC kerül szóba, mint fogyasztásnövelő specifikum és biztos az emelt órajel miatt, de inkább az az érzésem támad, hogy ezek a „gyári” OC órajelek leginkább arra kellenek manapság, hogy rád melegítsék a drágább tápot, mert csak arra jó, hogy elbizonytalanítson.
    Mindegy, impulzusvétel volt a táp egyébként. 10k-ért láttam egy 80+ gold 700W FSP-t az aprón, ami soha nem volt még szétszedve az oldalmatricán látszott. Mezei ventizörgés miatt volt eladó és olyan régóta használom a deltát már, hogy bezsákoltam.
    A gyári ventije is tökéletes még, csak meg kellett kenni, kondik se púposak, nem bántam meg. Ennyit megért.
    Meg így meg tudom tartani az rx580-at a HTPC-be a deltával, mert azért annak is kell egy legalább 500W-os táp, a HTPC-ben meg egy brand táp van, ami még tán 300W-os sincs. Csináltam magamnak munkát, de egyszerűen nem akarózik eladni a 8GB 580-at 20-25k-ért csak mert sok a levetett bányászkártya a kínálatban.
    Inkább megtartom mozizni, 20-at nekem is megér.

Új hozzászólás Aktív témák