Új hozzászólás Aktív témák

  • Yany

    addikt

    válasz Refurb82 #3555 üzenetére

    Refurb, semmi gond, hogy nem értünk egyet, ezért járunk ide, ütköztetni az álláspontjainkat. Kultúrált formában ez tök jól van így. ;)

    Szóval kicsit kihangsúlyozom és megmagyarázom, miért írtam, amit:
    - A jövő helyett nem véletlenül a közeljövőt írtam, a 10GB nem tudjuk még, hogy meddig és mire lesz elég. Ez ki fog derülni, mert vészmadárkodás van, de tapasztalatok még nincsenek ezzel kapcsolatban, eddig a 8 GB tök normális volt a felsőházban is (ugye a 11GB volt a top eddig), a játékfejlesztők pedig a játékok fő értékeit érdekük megmutatni a tömegeknek (tehát top alatt)
    - A másik, hogy Abu is említette már, hogy a 16GB-ra más okból is szüksége van a Radeonnak, tehát annak a 16 GB-nak egységnyi kapacitása nem mindenesetben egyenértékű a GeForce-okon található egységnyi VRAM-mal.
    - Fontos még, hogy a 3080 fej-fej mellett van raszterizálásban (hol kikap, hol nyer), de amikor DLSS-re kerül a sor, akkor iszonyatosan elhúz. Ráadásul az 1.0 verzió utáni változatokban Quality módban sokszor a natív minőség fölötti(!) eredménnyel.
    - A jövő szó helyett a "közeljövő" használata még egy okból adott: az AMD hosszú évek óta (gyakorlatilag inkább évtizedes már a nagyságrend) abból él, hogy megígér valamit akár papírforma, specifikáció módján, akár szájkaraté útján, de valahogy mindig kimeneti nyílássá (értsd ánusz) változott az a száj, ahogy a valóságban manifesztálódtak a termékek. Poor Volta, HBM, HBCC, "taking your $10", stb. Ez nem szemrehányás, Vega 64-esem van, de elég jól lehet ebből extrapolálni a következő eseményeket, ha ígéretekre veszel AMD videovezérlőt. A 6800(xt) "itt van"* és jó kártya, de kezeljük annak, ami, ne annak, ami esetleg(!) lesz majd. Utóbbi felér egy pofonért jelentkezéssel. (DXR 1.1 teljesítmény, DLSS konkurrencia, stb)
    - Érdemes kiemelni, hogy a DLSS pont ott működik, ahol szükség is van rá, és ráadásul bizonyított mostanra, hogy micsoda minőségben képes extrém mennyiségű fps-t odavarázsolni. Persze az jó lenne, ha minden játékban bekapcsolható lenne, de legalább abban a néhányban van, amiben, szemben az ígéretekkel.

    Ha most ebben a pillanatban MSRP áron letennének elém egy 6800XT Nitro+-t vagy egy 3080 TUF modellt, a 10 GB-os darabot venném meg. De nem a zöld hályog beszél belőlem. Mindekét oldalon van pár kompromisszum, amit bevállalsz, személyes preferenciáim szerint a zöld most a vonzóbb szín, de szigorúan a termékekről és a közvetlenül hozzájuk kapcsolódó értékekről, nem a vállalatokról van szó.

    szerk.: * itt van = nem jobban, mint a GeForce-ok...

    [ Szerkesztve ]

    Építs kötélhidat  -  https://u3d.as/3078

Új hozzászólás Aktív témák