Új hozzászólás Aktív témák

  • mvkly

    senior tag

    Volt most időm játszani a TS-sel is, hátha tudom faragni egy kis UV-val a hőmérsékletet.
    (7900XT Pulse)

    Hát, nem vagyok lenyűgözve. Volt még ezeken kívül pár félbehagyott próbálkozásom, de amíg a power limithez nem nyúltam hozzá, semmit sem mozdult a hőmérő. Emlékeim szerint a 6700xt-nél már egy szolid alufesz is nyomta lefelé a meleget, +15% power limittel nyakon öntve. Dehát én még kisfiú vagyok ahhoz, hogy ezt megértsem.

    A -50mV, -10% power limit az a szint, ami hozza a VGA stock teljesítményét. VRAM állítgatásainak semmi hasznát nem láttam. Egyelőre stabil, böngésző, sok-sok órányi CP2077, Horizon zero stb. után.
    CyberPunk-nál a GPU 50-55, hotspot 71°C max, 2-3 óra folyamatos játékkal. A venti hangja így kutyafüle. Mondjuk RT nélkül, az nem ez a kártya 1440p-n :N
    Benchmark csak Metro Ex-ben ment: [stock] - [-50mV -10PL]
    Superposition QHD-n még hozott is valamennyit: stock-8.841 vs. UV-9.030

    Tök laikusként úgy tűnik, az új chiplet megoldást, hogy a cache-t bepakolták a mag köré, a Pulse-ben nem tudják jól hűteni. Legalábbis ha feltételezem, hogy nem hibás gyárilag semmi, a HWInfo adatai nem részlegesek és helytelenek, valamint a 6000-es szériánál ilyen gondok nem voltak. Minden érték megáll 80, de inkább 70°C alatt, a VRAM hője meg olyan, amilyen. De még az sem vészes. Egyedül a GPU GCD, ami mindig elszáll. (pl: TS stock). Ez meg húzza magával a ventiket.
    Még DroiDMesternek is volt 92°C GCD-s tesztje :D

    Egy kicsit csalódás. Szintetikusban. De játékokban...

Új hozzászólás Aktív témák