Új hozzászólás Aktív témák

  • Alogonomus

    őstag

    válasz xtremist #4387 üzenetére

    Ahogy korábban már utaltam rá, abszolút "Van generáció ahol a cpu vagy a vga lemaradt a másiktól".
    Idén már nagyon bővítenem kellett a gépemet, és néztem a piaci árakat. Bár még bőven elhalogattam volna őszig a bővítést, de nyár végén belefutottam egy hazai bontatlan "nem aluljárós" XFX 7900 XTX kártyába 370 ezerért, amiről nem akartam lemaradni.
    Na a Ryzen 2600-asom kevés hozzá. A kártya maga tökéletes, a 2600-as mellett is simán hozza az átlagos 3DMark számokat, de játékban használva a processzor maximumon járt, és az Adrenalin így is folyamatosan dobálta a "kártya nem válaszol" üzeneteket, a játékban pedig gyakori volt az akadás. Amióta visszavettem a kártya magfrekvenciáját 25%-ra :D , azóta a játék is folyamatosan fut QHD 144-en, valamint az Adrenalin sem jajgat.
    Egyszerűen a 2600-as nem tudta megfelelően "kiszolgálni" a gyári paraméterű kártyát, de negyedelt teljesítménye is elég a 10/10-es grafikai beállításhoz a játékban, és úgy már a processzor győzi kiszolgálni a kártyát. Ősszel - amikor úgyis többet leszek a falakon belül - majd megveszem a többi gépbővítést, és azokkal majd újra visszaengedhetem 100%-ra a kártyát.

Új hozzászólás Aktív témák