Új hozzászólás Aktív témák

  • #59070464

    törölt tag

    DroiDMester-nek megbombáztam egy szép nagy privivel, de leírom ide is, több szem többet lát alapon.

    A kártyám Asus HD7770-DC-1GD5-V2. A mókolás lényege az lett volna, hogy a gyári 1.125V-os értéket egy másik BIOS reményében esetleg feljebb húzhatom. Illetve az, hogy két aktív monitor esetén a feszültség 1.2V volt, ami azért zavart, mert így 24/7-ben 37 fok (egy monitor esetén) helyett 53 fok a kártya.

    A következő történt: az egyik Sapphire-os BIOS flash (a 4 közül) kifagyott és resetet kellett nyomnom. Volt már ilyen korábban is, de most nem tudom az eredeti BIOS-t sem vissza flashelni a kártyára.

    Kivettem a blackscreen-es 7770-t, BIOS-ba beállítottam, hogy iGPU-val bootoljak. Elmentettem, shutdown. 7770 visszahelyez, iGPU-ról bootolunk. ATIWinFlash W7-ből való indításra (rendszergazdaként futtatva természetesen) Subsystem ID Mismatch-t kapok. Erre cmd rendszergazdaként indítással volt a gyógyír. Most már ez sem működik atiwinflash -f -p 0 original.rom paranccsal. Felugrik a flash-t jelző állapotsoros ablakocska, de azonnal eltűnik. Eddig egy bad flash-t ezzel a módszerrel simán helyre lehetett hozni. Elvileg nem lehet hallott a kártya, mert az eszközkezelő a Catalyst telepítésével detektálni tudja hogy 7700-es kártya is van a gépben az iGPU mellett. Próbáltam egy PCI-E sínnel lejjebb tenni a kártyát és atiwinflash -f -p 1 original.rom paranccsal próbálkozva, de ugyanez. Aztán próbáltam csökkentett módban parancssorral indítani a W7-t, de ott a cmd nem fut rendszergazda módban és ezt jelzi is egy ablak. Itt már nem csak felugrik és azonnal eltűnik a flash-t jelző állapotsoros ablakocska, hanem dolgozik folyamatosan, de semmi nem történik. Nyilván a mögé ugró futtassam rendszergazdaként ablak miatt. Írja, hogy kattintsak jobb gombbal az applikációra, de egy csökkentett mód parancssorban hova?

    Találtam 5-6 éves postokat a techpowerup; overclockers siteokon, ahol még floppys bootolos megoldásokról beszélnek. Nem is feltétlen ilyen a problémára. Próbáltam keresni bootable usb atiwinflash kulcsszavakra, hátha... Egyenlőre kifogytam az ötletekből.
    Van valami tipped? A vga azonnali kérdések vagy 7770/7750-es topicba szvsz felesleges beírni, valami mély-vizes topic kellene, ha ötlet híján hagysz. Egyébként bad flash-el lehet ölni kártyát?

    Köszönök előre is minden épkézláb ötletet.

    Ezt mondja most a GPU-Z:

    Valami mindig lemarad, de valami mindig eszembe jut. :) Segítség pedig könnyebben jön, ha minél több mindent leírok. Ventilátor bootolásnál a megszokott módon (amíg minden rendben volt), felpörög/elcsendesül. A Windows-ban is pörög rendesen (megszokott halkan), a kártya pedig a megszokott IDLE hűvös, ha megfogom a tetejét.

    Utolsó: próbáltam úgy is a reflash-t, hogy Catalyst-et uninstall/reboot; DriverSweper clean/reboot. És próbáltam Catalyst jelenlétében is. Ez utóbbi esetében (minden bootolásnál) ez fogad: The Catalyst Control Center is not supported by the driver vesion of your enabled graphics adapter. Please update your AMD graphics dirver, or enable your AMD adapter using the Displays Manager. Nyilván azért, mert a HD Graphics-t aktív. Tehát lényegtelen, de ezt is elmondtam.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák