Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz MongolZ #2680 üzenetére

    Hát nem igazán. A legtöb kártya a táp nagyobb részét a külön tápcsatlakozóból veszi, ami bőven többet bír, mint "ami rá van írva". Ehhez képest a PCI-E csatlakozóban közelsincs akkora tartalék. Egy átlagos kártya, ami mondjuk 30-50W-ot vesz csak fel a PCI-E csatiból, azt alaposan meghúzva is benn maradsz a biztonságos zónában.
    Ehhez képest a referencia 480 még tuning nélkül is majdnem 6A-t (összesen amúgy 72W) vesz ki a csatlakozóból 12V-on [link], amikor 5,5A a szabvány (és a csatlakozó adatlapja) szerinti maximum.
    Na, és akkor ezt még elkezded tuningolni.... :U Ja, igen, és ez már a driveres javítás utáni állapot....

    (#2683) Omli85: Ilyet írtam volna? Nem hinném...

    Éppen hogy a tüske nem gáz. Ugyanis a gond a hő termelődése a csatlakozón. A tüskénél nincs ideje megolvadni, de van ideje visszahűlni. Éppen a 480 folyamatosan magas áramfelvétele a gázos.

    Ás amúgy az összes ilyen kártyánál, mint pl a külső tápcsatlakozó nélküli 960-ak, mindnehol ott volt, hogy tuningot inkább ne... Pedig ugye az gyárilag még jobban kímélte a slotot, mint a ref 480. Ilyen szempontból az AMD elszúrta, mert ez a dizájn inkább maximum 130-140W-ig lett volna jó, nem gyárilag 160, tuningolva meg akár 200W-ra.

    (#2694) Zeratul: Már írtam, linkeltem, hogy a javítással már csak kicsit lépi túl a szabványt (5,5A helyet 5,9A) de ha húzod, akkor ebből ugyanolyan csúnya szabványtúllépés lesz.

    (#2698) TTomax: Ezt írtam én is. Tuning nélkül a javított újabb driverekkel nem lehet gond. De tuninggal már bőven borul a dolog. A refet nagyon nem arra találták ki sajnos.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák