Új hozzászólás Aktív témák

  • Tyrel

    őstag

    válasz guftabi96 #3995 üzenetére

    Nekem is ilyen a 2600X, nem nagyon tudom hová tenni... Mondjuk nekem hővédelem miatt nem kapcsolt még le, szobahőmérséklettől függően 74-78°C-on megáll (legalább is CPU-Z vagy Cinebench alatt), de egy pillanat alatt felmelegszik 70-re (onnan már lassabban megy tovább), a terhelés megszűnésével a visszahűlés pedig viszonylag lassan megy.
    A korábbi 3570K-m tökre nem így viselkedett ezzel a hűtővel, pedig húzva volt rendesen. (oké hogy a fogyasztása / hőtermelése alacsonyabb volt, de az csak. a max hőfokok eltérését magyarázná, a viselkedés eltérését nem)

    Ráadásul nekem is olyan, hogy "ráadom a kraftot" aztán símogathatom nyugodtan a hűtőt kézzel, még alul a hőcsövek alsó szakasza is épphogy melegebb valamivel a kezemnél. Először azt hittem szarul van rajta a hűtő, de nem... leszedtem, újra felszereltem, direkt ellenőriztem mindent 3x menet közben, és tutira jól van rajta. Ezt igazolván nagyon stabilan is áll, nem tudom megmozdítani semerre sem.
    A paszta is jól van rajta, meg amúgy MX4.

    Kb. 99,9% biztos vagyok benne hogy a hűtésemnek semmi baja és többet tud ennél, a ház szellőzése pedig szintén jó, ill. alapvetően nagy a belső légtere is (Ethoo Pro).

    Nem tudom mi lehet vele, vagy az alaplap gyökér (az enyém is MSI) és valahová sokkal több feszültséget ad mint kéne és attól melegszik ilyen furán a proci, vagy úgy ahogy van szarul méri a hőadatokat, vagy maga a processzor hibás, pl. lehet hogy balfaszul van forrasztva a kupakja és az levegős vagy ferde.

    Az a baj hogy ezt így csere-hardverek, próbálgatás nélkül az életben nem fogjuk tudni kideríteni, hogy mif*sz baja van. Kéne egyszer egy nagy Ryzen találkozó és ott keverni mindent mindennel, hogy rájöhessünk egyáltalán melyik komponens okozza a hibát...

    Pl. itt fentebb is az egyik kolléga egy 2600-ast 4,2GHz-en, 1,4V körül hajtott egy True Spirit 140 Direct-el, és nem nagyon ment neki 70°C fölé. Az a hűtő az enyém "kistesója", nekem a 140 Power van; ehhez képest nekem a 2600X 1,34-1,35V-on és jó 5-10 fokkal melegebben hozza a 4,2GHz-et. A feszültség alacsonyabb, a hűtő erősebb, és a CPU mégis melegebb. Ez a WTF? :F

    Valami tutira szar nálunk, de hogy mi... :F
    (nem lepődnék meg ha az alaplap lenne a ludas, amilyen szar ez az MSI UEFI)

    [ Szerkesztve ]

    Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák