Új hozzászólás Aktív témák

  • schawo

    titán

    válasz Envo_ #3203 üzenetére

    Mert sokkal több idő kiértékelni a kapott adatokat. Mert egy ilyen mérés egy hatalmas adathalmazt ad. Ebből az adathalmazból kell kihámozni az értelmet. A sima min avg max adatokat a tesztprogram maga is kiírja, 5 mp a feldolgozási idő.

    A min érték azért nagyon defektes (ha valaki nem értette volna), mert a mérés másodperchatárai teljesen véletlenszerűen jönnek. Tehát maga a mérőeszköz aktívan befolyásolja a mérési eredményt. Ez a létező legnagyobb méréstechnikai hiba.

    Legyen egy sarkos példa.
    Egy teszt során végig pont 60 az fps, de egy megakadás miatt két egymást követő képkocka pont fél másodpercig tart. Ha a másodperchatárok így jönnek ki, hogy az adott másodpercben volt már 30 képkocka mielőtt jött az akadás, akkor a szoftver két egymást követő képkockában fog 31 fps minimumot regisztrálni (30+1 és 1+30). Ha a másodperchatár pont így jön ki, hogy pont nincs a szakadás előtt képkocka a másodpercen belül, akkor a teszt végén 2fps minimumot kapunk. 30 vs 2 pedig tök ugyanaz a teszt futott le tök ugyanúgy, mégis 15x eltérés is lehet az eredményben.

    A százalékos adat viszont teljesen konzisztens, ugyanolyan lefutás esetén mindig ugyanazt az eredményt adja.

    [ Szerkesztve ]

    evDirect villanyautós töltőhálózat

Új hozzászólás Aktív témák