Új hozzászólás Aktív témák

  • mozso

    senior tag

    válasz Albigator #20654 üzenetére

    Nekem a friss alaplap bios / Windows azt mutatta meg, hogy a korábbi beállításaim nem tudnak stabilak lenni. Ezt más is visszaigazolta ezzel a 2010 Asus C8H biossal, de minden alaplap, ram, cpu és beállítás függő.

    Eddig azt hittem (igaz volt 1 évig), hogy ha Thyphoon Burner által kiolvasott memória profilt rendesen paraméterezve a Ryzen Dram kalkulátorba beírom, akkor az jó lesz, amit a kalkulátor kiad.

    Ez a metódus működött 4 bios sorozattal, de most nem. Simán lehet Asus hiba ismét, elég bugos az alaplap bios náluk az X570 sorozatnál.

    Emiatt elkezdtem a Dram kalkulátor által javasolt értékeket apránként (egyszerre 2-3 beállítás csak) beütni a biosba és utána újra teszt Windowsban. Ha WHEA errort, fagyást okozott valami akkor tudtam melyik 2-3 ram paraméter miatt volt.

    Ezért tartott másfél napig. Most végre atom stabil a rendszer és nem is lassú, de kompromisszumokat kellett kötni (3733 versus 3666). Meg az a másfél nap.

    Szerintem majd kijönnek az új Agesa cucc alapján a kalkulátorok frissítései, vagy ismét kiderül, hogy az Asus baltázott el valamit a biosban.

    Utóbbira fogadok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák