Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz wwenigma #29833 üzenetére

    "Nem hajtja a gyári boost a "nem optimalis" tartomanyban"
    Valami bizonyíték? Vagy ismét csak a szokásos olcsó kötözködés tőled?

    A méréseim [link] alapján a PB +11% tempót hoz a 3,6Ghz base clokhoz képest +50% fogyasztás árán, ez az én olvasatomban igen messze van az optimális tartománytól perf/watt tekintetben még úgy is, hogy a komplett géppel kalkuláltam, csak a CPU-ra számolva még rosszabb lenne a kép (érdeklődőknek úgy +107%). Kizárólag egyszálon van arányban a többlet fogyasztás a sebességtöbblettel, és az is kizárólag akkor, ha a komplett konfiguráció fogyasztását számolom. Mielőtt elkezdenél a méréseimmel is kötözködni, mások is pontosan ezt mérték a PPT limit módosításával: [link] . Kristály tisztán látszik, hogy kb. 3,5Ghz-ig tart az optimális perf/watt tartománya a csipnek, utána már már csak a fogyasztása nő meredeken.

    "és nem ad neki optimális feszültség felett"
    A szalmabáb érvelést is jó lenne hanyagolni, nem írtam, hogy többet adna. Ettől függetlenül úgy gondolom ad, de ez már ki lett tárgyalva éppen eléggé, nem hiszem, hogy bárki kíváncsi lenne rá itt a topikban elölről. :N

    "ha neked mániád az élettartam akkor adhatsz neki 20as szorzót 0,9V-tal és akkor nem 10+ évet hanem többet fog menni."
    Irreleváns személyeskedés + alaptalan állítás. 10 év? Én csak 3 év garanciát kaptam a processzoromra, feltéve, ha a gyári paramétereken hajtom, tudtommal mások is. Vagy időközben meglett a topikban már többeken általad számonkért a "AMD mérnöki" papírod [link] , hogy ilyeneket állítasz?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák