Új hozzászólás Aktív témák

  • Tyrel

    őstag

    válasz Malibutomi #9855 üzenetére

    Azt hiszem még hetekkel ez előtt volt az Intel-nek valami olyan közösségi mádiás kirohanása, amiben olyasmit boncolgattak, hogy az AMD hülye és nem feltétlen kéne ilyen sok magos processzort kiadniuk desktopra, szimplán csak azért mert megtehetik...

    Nyilván ez inkább Intel sértődöttségét ill. még inkább kétségbeesettségét mutatja, de valamilyen szinten mégsem hülyeség. Szerintem Linus-nak is hasonló érzései voltak ezzel kapcsolatban, ha nem is mondta így ki.

    A 3950X-el tényleg az a baj hogy túl jó. Sima desktop, nem-HEDT processzor, nyugati léptékkel mérve még épp megfizethető áron. Ebben a szegmensben egy olyan szörnyeteg, a 16C/32T felépítésével és a relative erős egy szálas teljesítményével, ami hosszú évekig nem fog megijedni semmilyen kihívástól.

    Gyakorlatilag veszel most egy 3950X-et és 10 évre le van tudva a processzor kérdés, néha cserélsz alatta videokártyát azt' el vagy mint a befőtt. Nincs rajta fogás.

    Intel mondása innen nézve nem hülyeség, mert a fogyasztói társadalom és vele ugye a PC piac is arra épül, hogy 1-2 évente romoljon el vagy avuljon el a cuccod, és akarj másikat venni. Már nem elég a gyártóknak hogy egyszer bevásárolsz tőlük, folyamatos költekezésre akarnak össztönözni és erre épül az üzleti modelljük is. Minden területen az "előfizetések" felé haladunk, így vagy úgy.
    Na most, a 3950X ennek teljesen ellene megy. Gyakorlatilag akik most ezt megveszik, azokból a fogyasztókból a következő években az Intel és az AMD egyaránt, kézen fogva halnak éhen.

    Persze biztos jön majd processzor már jövőre ami itt-ott megveri a 3950X-et, főleg egy szálon, de ott már arról fog szólni a műsor hogy 280 fps-ed van-e vagy 310, nem arról hogy a 3950X bármiben is el tudna fogyni. Pont ez vele a "baj", hogy nagyon sokáig nem fog tudni elfogyni.

    Mindamellett, hogy nagyon tetszik mint termék, üzleti szempontból nézve szerintem is elég megkérdőjelezhető döntés volt részükről, hogy ezt ki merték adni. :U

    [ Szerkesztve ]

    Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák