Új hozzászólás Aktív témák

  • Alpi.

    addikt

    válasz HSM #28736 üzenetére

    Igen, amelyiknél nem találták megfelelőnek, ahhoz nem is volt support. Elég hülyén is nézett ki az Asus lista, emlékszem. A top lapok, X470-esek, 3.0-n maradtak, míg egy sor "low-end" B450 megbízhatónak bizonyult 4.0-val. Mondjuk nyilván a tervezésnél más dologra lett hajtogatva, így kb. lutri volt, hogy egy interferencia elleni cikk-cakkozás megfelelően működött-e 4.0-val is. (csak mondtam egy példát, ami feltehetően befolyásoló tényező lehetett.) Lehet, hogy egy ici-pici módosítással ok lett volna, de nem volt szempont a tervezésnél / gyártásnál.
    Na, megkerestem a listát. Van amelyik egyáltalán nem kapott 4.0-t és van olyan is, ami csak 4.0 x8 -ra limitálva. (mondjuk annak olyan hűde sok értelme nincs. Bár X470-nél akár 2 vga-s setuppal is nyomulhattál. Vagy vga + egyéb pci-e cucc.
    Azt is el tudom képzelni, hogy 1-2 cm +/- is okozhatott problémákat valamelyik hosszon.
    Vagy akár a vrm cpu socket távolság, esetleg valahol egy kis szakasz árnyékolása, stb. Itt nagyon kis apróságok is keresztbe tudnak rakni a stabil, tiszta jeltovábbításnak. Ugye 4.0 dupla sebességgel kommunikál, mint a 3.0 A feszültség nagyon alacsony, a frekvenciát megduplázva nagyságrendekkel "tisztább" jeltovábbítás szükséges.

    [ Szerkesztve ]

    https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg

Új hozzászólás Aktív témák