Új hozzászólás Aktív témák

  • Alpi.

    addikt

    válasz Alpi. #30154 üzenetére

    "Ugyan ez a viselkedés látszódik Hwinfo-ban is." - ezt félreérthetően fogalmaztam, sry !
    Valójában nem az oszcilloszkópos ábrán látható viselkedés, ami Hwinfo-ban látszik, mert az teljesen láthatatlan. Ugyan úgy egy konstans fesznek fogja mutatni a mérés tökéletelensége miatt. "....ne szenvedjen csorbát az azonnali és gyors boost képesség sem...." => Ez látszik Hwinfo-ban "tüskének". Alapórajel alatt, C-state -ben 30 ms-enként tud órajelet változtatni, fölötte 1ms ! Emiatt sokkal hamarabb, sokkal magasabb órajelre ugrik. A balanced-nél ezért marad 99%-on, hogy azonnal átlendüljön P-state-be (boost) és aggresszíven emelje az órajelet, hogy minél reszpozívabban, gyorsabban elvégezze a munkát. Ha lejjebb engedjük az órajelet, a lassabb váltás miatt több időbe telik, mire a boost sávba ér. Ezáltal töredékére csökken ez az állapot ilyen kis terhelésü felhasználásnál, hiszen az ilyenkor fellépő műveletek nagyon gyorsan elvégezhetőek.
    Ez a lassú meg gyors meghatározást megint Ryzenes léptékben kell érteni. Ami itt a lassú, az gyakorlatilag annyi, mint Intelnél a szupergyors Speed shift !!!! A sima turbo az 100ms volt és a Skylake-nél bejött a Speed shift. Azzal 30ms alatt váltott ! Ha jól tudom, azóta is ennyi idő kell a multi változtatáshoz ! Szóval ezt megint kontextusba kell nézni, ugyanis a mélyebb C-states órajel alatti 30ms egyáltalán nem azt jelenti, hogy poshadt érzetű a gép. Ha a teljes képet nézve, valaki vált a balanced-ről egy energiatakarékosságot preferáló, alacsonyabb órajelre eső sémára, mert az idő nagy részében így használja a gépet, az tök rendben van ! Azt mondom, tök jogos és érthető, mert az alap Balanced pluszos dolgai majdhogynem csak szentimentális szinten vannak és nem fájó, ha kis csorbát szenved, cserébe pl. sose emelkedik a venti fordulat, így szerethetőbb. Ez így kikezdhetetlen sztem.
    Nekem általában azzal van problémám, mikor a teljes story-ból kiragadott részletekből vonnak le konzekvenciákat. Ha valaki benéz egy forumba és épp egy ilyenbe botlik, akkor azt elolvassa, délután már 2 haverjának el újságolja, 5 nap múlva meg már a YT tech ("tech"...) csatornákon van. Azt megnézik pár millióan és kész, már igazsággá válik. Soha senki nem fogja tudni megmagyarázni, hogy nem úgy van, hiszen több millió ember nem tévedhet. Tudom, hogy úgy nézhet ki, pedig tényleg nem akarok győzködni senkit, hogy úgy használja a gépét, ahogy én. Ez az egyik legjobb dolog, hogy konfigurálható. Mindenki úgy használja, ahogy neki a legjobb ! :K

    https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg

Új hozzászólás Aktív témák