Új hozzászólás Aktív témák

  • boatkiller

    tag

    válasz Viszlát #13001 üzenetére

    Szia!

    A GKI kártya teljes mértékben magyar találmány (a.k.a. lehúzás), sehol Európában (vagy a világon) nem használható semmire és nem is kérik sehol.

    Ezt nagyon benézted.

    A GKI kártya a magyar megfelelője annak amit az angolok CPC, az olaszok CQC a többi úniós nemzet meg mittudomén, hogy hív. :)

    Ennek a lényege, hogy a hivatásos jogositvánnyal rendelkező buszsofőröknek akik 2008 szeptember 9 előtt vizsgáztak D, D+E kategóriábol azoknak 2013 szeptember 9-ig. A 2009 szeptember 9 előtt C, C+E kategóriából vizsgázott teherautó sofőröknek 2014 szeptember 9-ig el kell végezniük az EU 2003/59 törvénye által előírt képzést.
    Sikeres vizsga után fényképes műanyag kártya boldog tulajdonosa lesz a vizsgát tévő egyén, ami a kibocsátástól számított öt évig érvényes.

    Az angolok annyit könnyítettek rajta, hogy lebontották öt modulra, tehát nem egyszerre kell vizsgázni mint magyarországon.

    A buszos részt nem ismerem, de a kamionos cégek között vannak olyanok akik már kérték a tavalyi év folyamán is. Németben a rendőr is pedzegette már ismerősömnek amikor megállította. Ő persze közölte vele, hogy majd 2014-ben térjenek vissza erre. :D

    Magyarul:[link] A lap alján található a lényeg.

    Olaszul:[link]

    Angolul:[link]

Új hozzászólás Aktív témák