Új hozzászólás Aktív témák

  • Rommel6600

    őstag

    válasz Kegab #3029 üzenetére

    1: Oké, a Te dolgod, de amíg nincs munkád nincs addig biztos hogy nincs ni számod, de ha van is csak 30 nap elteltével kezd intéződni az angol tébé, tehát így lesz így akaratlanul is lesz egy olyan időszak mikor de facto nem vagy biztosítva.
    2: Oké.
    3: Ez így csak részben igaz, de másrészről pedig egyértelmű hogy nem lehetsz egyszerre biztosítva mind a két országban. Ugyanis ha külföldre mész munkát vállalni feltételezem itthon nem lesz olyan munkáltató aki fizetné utánnad a magyar tébének a járulékot... Nota bene azért nem igaz ez mindenkire így, mert itt vagyok például én, hallgatói jogviszonnyal, tébét a szüleim után alanyi jogon kapok, de ha kinnt munkát vállalok akkor ott is lesz biztosításom. Akkor most hányszor is leszek biztosítva? Ha jól számolom kétszer.
    4: Ilyen nincs, hogy nemzetközi valamit nagyon félreértettél. Az a kártya pusztán a magyar tébékártya EU szinten egységesített és elfogadott változata, amivel igazolni tudod külföldön, hogy a magyar társadalombiztosításodat. Amit itt használnak papírfecnit nyilván nem fogadják el külföldön. Viszont a magyar társadalombiztosító külföldön csak a sürgősségi ellátást fedezi, ergo csak akkor jó ha hirtelen van nagy baj, egyébként neked kell állni a cehet.

Új hozzászólás Aktív témák